RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
MOGAO JE I ON ZABITI

Jedan od junaka Modrih u Rusiji otkrio mane Krasnodara: ‘Tu su tanki, to je naša prilika‘

Nakon jednog njegovog udarca Lauritsen se nije stigao maknuti, a lopta bi odsjela u kutu...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2021. 10:00

Luka Ivanušec je također bio jedan od junaka Dinamove pobjede u Krasnodaru. Odigrao je dojmljivu partiju, bio je precizni asistent za pobjedonosni pogodak Atiemwena. Međutim, nije priča o Ivanušecu počela u Krasnodaru, mladi hrvatski reprezentativac igra sve bolje i bolje, nameće se kao jedna od bitnih karika Modrih, dobio je puno povjerenje trenera Mamića. Definitivno ga je zaslužio...

- Pa, mogu kazati da mi je utakmica protiv Krasnodara bila najbolja europska utakmica ove sezone. Dobro sam ušao protiv Feyenoorda, zabio sam protiv Wolfsbergera, ali na tim ogledima sam igrao petnaestak minuta, tako da je ova u Rusiji zaista bila najbolja - kazao je u uvodu Ivanušec.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Nužan je oprez

Prije nego što smo ga bilo što drugo pitali, rekao je...

- Treba biti jako oprezan u maksimirskom uzvratu. Krasnodar je pokazao da je jako dobra momčad. Imali smo mi još situacija za pogotke, ali imali su i oni. Baš smo pričali nakon utakmice s Rusima, došli smo do zaključka da nam je nedostajao završni, onaj ključni pas, krucijalno odigravanje. Moramo to popraviti u Maksimiru. Ruska zadnja linija igrala je jako visoko, nisu izgledali sigurno, možda i zbog toga što dugo nisu imali natjecateljsku utakmicu. Nekako su mi u obrani tanki, ne djeluju uigrano, u Maksimiru tu moramo tražiti svoju priliku, bolje odraditi ključna odigravanja u završnici.

U Krasnodaru je mogao biti i strijelac, ali je njegov udarac s vrha šesnaesterca zaustavio - Lauritsen. Nije se Danac stigao maknuti da lopta uđe u kut. Je li mu se kasnije ispričao?

- Imao sam osjećaj da ta lopta ide u mrežu! Međutim, događaju se takve stvari, Rasmus se jednostavno nije stigao maknuti. Nema mi se što ispričavati. Znam da se teško maknuti, eskivirati kad lopta ide tako brzo. Bio je dosta blizu, nije stigao.

Prije trećeg pogotka Modrih mogao je pucati, ali je nesebično asistirao Atiemwenu, koji je pogodio za pobjedu.

- Mogao sam pucati, ali sam vidio da je on totalno sam na strani. Uvijek moramo ispoštovati slobodnog igrača. Bio je u boljoj poziciji, naravno da sam mu morao dodati loptu.

Što kaže na briljantnu predstavu Brune Petkovića?

- Baš mi je drago zbog njega! Kad se samo sjetim koliko su ljudi sumnjali u njega, pričali da nije pravi, ovo, ono... Jako je digao svoju ljestvicu, pa kad mu ne ide neku utakmicu, onda odmah stižu kritike. Zato mi je jako drago da je sad svima pokazao da je sjajan igrač!

Pretpostavka jest da će Krasnodar morati u Zagrebu igrati izrazito ofenzivno jer je u minusu...

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Sigurno će krenuti jako, žestoko, treba izdržati te početne minute. Oni moraju napasti, moraju se otvoriti, to im mora biti jedina filozofija igre jer smo mi u prednosti. Moramo to iskoristiti, probiti im kontrama defenzivnu liniju. Mi smo tjelesno jako dobro spremni, definitivno sam veliki optimist pred uzvrat. Pokazali smo da imamo kvalitetu da izbacimo Krasnodar. Ne samo to, na temelju onog što smo pokazali u Rusiji, koliko smo šansi stvorili, vidim da smo zaista blizu osmine finala Europske lige. U dvije utakmice ne možemo promašiti toliko prilika.

Kazao nam je kako mu je ogled u Krasnodaru bila najbolja europska utakmica ove sezone, a mi ga pitamo igra li možda svoju najbolju sezonu u karijeri?

- Vidim da imam povjerenje trenera. Mislim da sad moje igre dobro izgledaju, makar ne igram na svojoj poziciji. Ali, trudim se i na njoj igrati bolje. Da, dosta sam zadovoljan, ali znam da nije to još onako kako može i treba biti. Igram na desnoj strani u veznoj liniji, na poziciji na kojoj dosad nisam nikada igrao. Nekad mi je malo teže. Kad dobijem loptu na desnoj strani, moram biti brz kako bih probio po liniji, dosta pričam s trenerima kako da si stvorim što više prostora. Moja prava pozicija je u centrali, ona playmakerska, ali i na ovoj se snalazim. Nije prirodna pozicija, ali dobro, glavno da mi ide... Najbitnije mi je bilo dobiti samopouzdanje, osjećam se jako dobro, spremno. Da, baš sam zadovoljan.

Linker
19. travanj 2024 03:34