Leo Messi

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
OŠTRA PORUKA

‘Da dovedemo Messija? Pa to je obična ljenčina! Jeste li vidjeli što je radio protiv Bayerna?‘

Očito da aktualna Zlatna lopta nema jednoglasnu podršku bogatih vlasnika saudijskih klubova
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 30. ožujak 2023. 16:38

Lionelu Messiju u lipnju istječe ugovor s PSG-om, a hoće li karijeru nastaviti na Parku prinčeva ili pak negdje drugdje, pitanje je koje polako preuzima primat u nogometnom svijetu.

I dok bi brojni europski velikani rado vidjeli Messija u svojim redovima, čelnik jednog (azijskog) kluba već se unaprijed izjasnio kako ne želi 35-godišnjeg Argentinca. Predsjednik saudijskog Al-Taija, Turki Al-Dabaan, optužio je, naime, Messija za lijenost.

- Ne želim imati igrača svjetske klase u svojoj momčadi koji je sit svega i praktički samo promatra na stadionu kao što je to Messi radio protiv Bayerna. To je lijenčina, superstar lijenosti - rekao je čelni čovjek osmoplasiranog kluba saudijskog prvenstva za televizijski kanal SBC.

Podsjetimo, PSG je u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka na Allianz Areni izgubio Bayerna rezultatom 0-2, a argentinski napadač uklopio se u kolektivno sivilo svoje momčadi. Prema podacima Sofascorea, imao je 81% točnih dodavanja (38/47), 47% osvojenih duela (7/15), 33% uspješnih driblinga (2/6) i čak 19 izgubljenih lopti.

Što se tiče eventualnog produljenja ugovora s francuskim prvakom, trenutačni status pregovora između PSG-a i Messija nije poznat. U siječnju su se pojavili medijski napisi da je 35-godišnjak usmeno obećao produljenje ugovora tijekom Svjetskom prvenstva u Kataru, ali ostalo je na tome, bez službene potvrde.

Prema drugim informacijama, Messi želi napustiti Parižane na kraju sezone jer se više ne osjeća ugodno u francuskoj prijestolnici. Nakon poraza od Rennesa of prošlom kolu Ligue 1, navijaču su ga brutalno izviždali, argumentirajući svoj postupak "previsokom plaćom u odnosu što pruža na terenu".

Ako je vjerovati argentinskom novinaru Sergiju A. Gonzalezu, trenutno bi, od europskih klubova, Messija najviše htio potpisati - milanski Inter. Još se jedan Inter dovodio u vezu s argentinskim čarobnjakom, onaj iz Miamija, ali ta je priča nedavno dobila nevjerojatan nastavak. Katalonski Sport, naime, prenio je da je prije nekoliko tjedana održan sastanak svih vlasnika MLS klubova, a tom se prilikom rodila ideja da sve momčadi plaćaju dio Messijeve plaće samo pod cijenu toga da ga dovedu u ligu. U tom bi slučaju Messi bio slobodan birati klub prema vlastitom nahođenju. Sport piše kako su sudionici navedenog sastanka procijenili kako bi Messijevo prisutstvo u MLS-u dovelo do eksplozije prihoda od prodaje TV prava, odnosno kako bi privuklo još superzvijezda i podiglo ukupnu kvalitativnu razinu lige.

Linker
09. svibanj 2024 22:55