ROGER PETZSCHE/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Roger Petzsche/imago Sportfotodienst/profimedia
SPECIFIČNO SLAVLJE

Zabio gol, pa posegnuo u čarapu: Tribine u čudu gledale što radi zvjezdani suigrač Joška Gvardiola

Uz pobjedu u utrci za Ligu prvaka stigla je i posebna proslava kao skrivena poruka Francuza
Piše: SNObjavljeno: 30. travanj 2023. 16:19

Joško Gvardiol i Leipzig izborili su minimalnu pobjedu (1:0) nad Hoffenheimom Andreja Kramarića u 30. kolu Bundeslige. Značajna su to tri boda, vrijedna ostanka u grčevitoj borbi za mjesto koje iduće sezone predviđa Ligu prvaka. Herojem Leipziga pokazao se francuski napadal Christopher Nkunku, a potom se potrudio da pripremi pravi show publici Red Bull Arene.

Nkunku je pobjedonosni pogodak u 28. minuti odlučio proslaviti na specifičan način. Iz čarape je izvadio crveni balon, stigao pred tribine i napuhao ga. Nikome nije bilo jasno čemu ta proslava, a Nkunku ju je ove sezone već jednom izveo, i to kada je u Ligi prvaka zabio Šahtaru Igora Jovičevića u visokoj 4:0 pobjedi.

Nagađali su mediji što se krije iza njegove posebne proslave, polazeći od teze da Nkunku tako povlači asocijacije s klaunom Pennywiseom, popularnom fiktivnom liku Stephena Kinga na temelju kojeg su snimljeni horor filmovi. Nkunku, mislili su, tako simbolizira teror za protivničke momčadi.

No, stiglo je objašnjene. Nkunkuova osebujna proslava nema veze s horor filmovima, već je posvećena njegovom dvogodišnjem sinu koji voli balone.

A u Leipzigu se nikako ne smiju raspuknuti, jer četvrto mjesto koje drži Freiburg bježi im tek za dva boda. Do kraja Bundeslige ostao je još šest kola.

Linker
29. travanj 2024 15:26