INA FASSBENDER Afp
U SJAJNOJ JE FORMI

VIDEO: Vatreni je u elementu! Najprije je izveo šou u pet minuta, a onda potvrdio klasu sjajnim potezom

Bivši kapetan Hajduka upisao je dvije asistencije, a i izravno sudjelovao kod trećega pogotka
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 26. kolovoz 2023. 18:11

Dobar dan za Hrvate u Bundesligi, Andrej Kramarić pogotkom u smiraj dvoboja zaključio je veliki preokret njegove momčadi na gostovanju u Heindenheimu, gubili su 0:2, a na kraju su odnijeli cijeli plijen u Sinsheim. Josip Juranović s dvije asistencije sudjelovao je u još jednoj 4:1 pobjedi njegovog Uniona kod Darmstadta i skok na vodeću poziciju. Stopostotnim učinkom može se pohvaliti i Niko Kovač koji je slavio s Wolfsburgom na gostovanju u Kölnu.

Igrala se 77. minuta povijesnog dvoboja u Heidenheimu, povijesnog, jer je po prvi puta na malenom zdanju zvanom Voith-Arena igrana utakmica najvišeg ranga njemačkog nogometa. Domaćin je imao sve u svojim nogama, unatoč promašenom jedanaestercu Bestea u 16. minuti vodili su 2:0 i činilo se da će upisati prve bodove u svom debitantskom nastupu u Bundesligi.

Upravo je Beste bio kreator tog vodstva, prvo je zabio iz slobodnog udarca, a potom asistirao Pieringeru u 58. minuti za podebljanje prednosti. Međutim, u samo 13 minuta san o prvoj pobjedi raspuknuo se kao balon. Hoffenheim se napokon probudio i preko jokera Beiera smanjili su vodstvo, potom i izjednačili preko Kaderabaka.

I onda u 90. minuti nakon intervencije VAR-a dobivaju prigodu s bijele točke. Odgovornost je preuzeo Kramarić, zabio je, ali je sudac poništio taj njegov pokušaj jer nije dao znak za izvođenje, nego je zvižduk došao s tribine. U ponovnom pokušaju Kramarić je panenkom prevario Müllera i svojim 101. bundesligaškim golom donio pobjedu svojoj momčadi i sigurno olakšanje treneru Matarazzu jer drugi poraz u nizu na početku sezone nimalo dobro ne bi sjeo.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Union Berlin ne prestaje oduševljavati. Momčad koja svake godine napreduje po korak, ovu je otvorila s dvije identične pobjede, nakon što su doma dobili Mainz, u subotu su s istovjetnih 4:1 slavili kod povratnika u Bundesligu Darmstadta. Za domaće su od prve minute zaigrali Matej Maglica i Bartol Franjić.

Već u samom početku doživjeli su šok, debi u dresu Uniona Robin Gosens obilježio je pogotkom. Međutim, ubrzo su se stvari zakomplicirale, gosti su ostali s igračem manje, u 21. minuti Aaronson je zaradio dva žuta i put u svlačionicu, a tri minute kasnije domaći su izjednačili golom Mehlema. Ipak, momčad Ursa Fischera iskazala je karakter.

Branič Vatrenih Josip Juranović asistirao je kod drugog i četvrtog te izravno sudjelovao kod trećega gola.

VIDEO PRVE JURANOVIĆEVE ASISTENCIJE POGLEDAJTE OVDJE.

VIDEO ASISTENCIJE ZA ČETVRTI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Linker
29. travanj 2024 08:49