JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
ODLIČNA REAKCIJA VATRENOG

VIDEO: Pogledajte prvijenac Joška Gvardiola u dresu Leipziga! Bayern jedva do pobjede, kiks Dortmunda

Vatreni je dočekao svoji prvi pogodak otkako se iz Dinama priključio njemačkom klubu
Piše: Slaven Kižlin/SNObjavljeno: 11. prosinac 2021. 17:09

Joško Gvardiol postigao je svoj bundesligaški prvijenac u uvjerljivoj pobjedi RB Leipziga protiv Borussije M. Domenico Tedesco tako je uspješno startao na klupi Bikova, prekinut je niz od tri uzastopna poraza u Bundesligi, a gosti iz Mönchengladbacha tonu sve dublje. Ni druga Borussia nije se dobro provela, tek u završnici dvoboja kod Bochuma izbjegli su poraz, ali i ovaj remi praktički je promovirao Bayern u jesenskog prvaka dva kola prije kraj prvog dijela sezone.

Pogodak Gvardiola pogledajte OVDJE.

Nakon što su otpustili Jessea Marscha u Leipzigu su se odlučili dati prigodu Domenicu Tedescu, treneru kojem je tek 36 godina i koji ima dosta dodirnih točaka s donedavnim trenerom Bikova Julianom Nagelsmannom. Tedesco i on su, naime, ista generacija na trenerskoj akademiji u Kölnu, Tedesco je završio školovanje s najboljim ocjenama, upravo ispred Nagelsmanna, no za sada je potonji imao puno više uspjeha i za nagradu je dobio prigodu trenirati Bayern. Tedesco je pak krenuo u pomlatku Hoffenheima, baš dok je Nagelsmann bio prvi trener, a onda je stigao poziv iz drugoligaša Auea u kojem je napravio odličan posao i u 11 utakmica koliko ih je vodio uspio je izboriti ostanak. To je pak nagnalo čelnike Schalkea na poziv i njemački Talijan prihvatio poziv iz Gelsenkirchena. Za divno čudo u klubu koji je poznat po svojim turbulencijama, uspio je ostati čak 21 mjesec. Karijeru je nastavio u Rusiji, vodio moskovski Spartak, do kraja protekle sezone, a sada je dobio prigodu u klubu koji ima velike ambicije. Početak je dobar, treba vidjeti kakav će biti nastavak. Joško Gvardiol je i kod njega starter, a hrvatski reprezentativac se za povjerenje odužio prvim pogotkom u novom klubu. U 21. minuti Angelino je izveo slobodan udarac s desne strane, ubacio je lijevom nogom na pet metara, a Gvardiol je uletio i glavom probio nemoćnog Sommera, inače najboljeg u redovima gostiju. Leipzig je do kraja zabio četiri pogotka.

Čini se da Bayern ove sezone ima više problema u Bundesligi nego u Ligi prvaka, nakon što su bez problema u srijedu nadigrali Barcelonu, u subotu su se od 22. minute našli u minusu protiv gostiju iz Mainza. Na opet praznoj Allianz Areni, Onisiwo je svladao Neuera. Domaći su od tada tražili pogodak za izjednačenje, ali ga nisu dočekali u prvom dijelu. Početkom nastavka Coman je izjednačio, a pobjedu je donio sve bolji Jamal Musiala, kojem Nagelsmann daje sve veću minutažu. Gosti više nisu uspjeli doći do gola, pa su Bavarci ostvarili pobjedu kojoj su podebljali vodstvo na šest bodova i praktički osigurali jesensku titulu.

image

Robert Lewandowski i Stefan Bell

CHRISTOF STACHE Afp

Pomogla im je Borussia Dortmund koja se još jednom nije iskazala na gostovanju. U Bochumu su se propisno ispromašivali, nekoliko puta su domaći izbijali s linije, a kazna za promašaje stigla je kraje prvog dijela kada je Kobel srušio Antwi-Adjeija i to posve nepotrebno na rubu kaznenog prostora s lijeve strane. Najbolji strijelac domaćina Polter svojim šestim pogotkom doveo je Bochum u vodstvo. Nakon toga igralo se samo na jedan gol, promašivali su igrači u žuti dresovima velike prigode, domaći su se grčevito branili i tek u 85. minuti Brandt je spriječio peti poraz svoje momčadi. Ovu utakmicu Borussiju je s klupe vodio Alexander Zickler, pomoćnik Marca Rosea koji je kažnjen zbog isključenja na utakmici s Bayernom proteklo kolo.

Andrej Kramarić vratio se u početnu postavu Hoffenheima koji je ostvario iznimno važnu pobjedu u Freiburgu, do nje su gosti stigli u četvrtoj minuti nadoknade, a strijelac je bio Chris Richards. Kramarić je igrao do 68. minute.

Linker
06. svibanj 2024 15:06