UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
25. KOLO BUNDESLIGE

VIDEO: Kramarić vadi Hoffenheim iz opasne zone, zabio je dva gola u 13 minuta, hrvatski branič skrivio penal

U 25. kolu Bundeslige Hoffenheim je na domaćem travnjaku pobijedio Herthu 3:1
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. ožujak 2023. 16:05

Hrvatski napadač Andrej Kramarić zabio je dva gola u pobjedi svog Hoffenheima kod kuće protiv Herthe (3-1) u 25.kolu i polako vadi svoju momčad iz opasne zone u Bundesligi

Kramarić nije postigao gol u Bundesligi dva mjeseca, a u subotu je zabio oba puta iz kaznenog udarca, u 24. i 37. minuti. Za Andreja je to šesti i sedmi ligaški gol ove sezone za Hoffenheim, koji se bori za goli ostanak. Kramarićev klub je u ovo kolo ušao kao zadnji, a sada je na spasonosnom, 15. mjestu. Za klub iz Berlina Filip Uremović je odigrao cijeli susret.

Drugi gol Kramarića možete pogledati OVDJE.

Bochum je veliki dio sezone proveo kao "fenjeraš", a sad su i oni u zoni spasa, zahvaljujući pobjedi (1-0) nad Leipzigom, koji se još nije oporavio od 0-7 poraza od Citya u Ligi prvaka. Jedini gol zabio je Srbin Erhan Mašović, dok je Joško Gvardiol odigrao cijeli susret za goste.

Schalke je izborio 1-1 kod Augsburga zahvaljujući golu iz penala Boultera u 93. minuti. za Augsburg je pogodio Meier u 51. minuti, a Dion Drena Belja je ušao u igru u 74. minuti. Stuttgart je sada zadnji jer je kod kuće izgubio od Wolfsburga (0-1) Nike Kovača, a jedini gol dao je Marmoush (56). Borna Sosa je igrao svih 90 minuta za domaćine.

Borussia Dortmund svladala je Köln kod kuće s čak 6-1 i opet preuzela prvo mjesto Bundeslige. Borussia ima bod više od Bayerna koji će u nedjelju gostovati kod Leverkusena, dok Leipzig, Union Berlin i Freiburg zaostaju osam bodova.

Sve dvojbe oko pobjede žuto-crni iz Dortmunda riješili su u prvom poluvremenu, kada su između 15. i 36. minute postigli četiri pogotka. Prvi je zabio Raphael Guerreiro, a zatim Sebastien Haller, Marco Reus i Donyell Malen. Za goste iz Kölna u završnici prvog poluvremena zabio je Davie Selke, a u drugom su im sudbinu zapečatili Haller i Reus.

Linker
26. travanj 2024 08:22