THOMAS KIENZLE Afp
KADROVSKA KRIŽALJKA

Totalni remont i egzodus na Allianz Areni: Čitava sila zvijezda uskoro bi mogla napustiti Bayern, evo imena

Bavarci se pripremaju za novu eru, bez sadašnjeg trenera i s mnoštvom promjena u igračkom kadru
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2024. 09:58

Kako će izgledati Bayern u sljedećoj sezoni pitanje je za milijun eura. I tu ne mislimo na igru Bavaraca koja žudi za poboljšanjem, već na same protagoniste.

Odlazak Thomasa Tuchela najavljen je već krajem veljače nakon tri uzastopna poraza (Bayer, Lazio, Bochum), no u međuvremenu su Bavarci zaigrali nešto bolje, dijelilo ih je samo nekoliko minuta od finala Lige prvaka, pa je naposljetku svlačionica ustala i zatražila ostanak Tuchela. Ipak, do konačni konsenzus nije pao, pa će Bavarci u iduću sezonu sigurno ući s novim trenerom.

Njemački velikan vjerojatno nikad u povijesti nije dobio toliko odbijenica za preuzimanje klupe; Oliver Glasner, Ralf Rangnick, Roger Schmidt, Julian Nagelsmann i Xabi Alonso ne nužno tim redom zahvalili su se Bayernu na ponudi, pa su se Bavarci okrenuli alternativnom rješenju u vidu Vincenta Kompanyja, koji je ove sezone s Burnleyjem ispao iz Premiershipa.

image

Vincent Kompany prvi je favorit za preuzimanje klupe Bayerna

DARREN STAPLES Afp

Ipak, najveće promjene Bayern će bez sumnje doživjeti u igračkom kadru. Lista potencijalnih odlazaka je poprilično dugačka, njemački Bild piše da je mnoštvo zvijezda na izlaznim vratima Allianz Arene.

Prije svih - Leon Goretzka i Joshua Kimmich. Duo iz veznog reda odavno se povezuje s odlaskom i neće biti preveliko iznenađenje ako ovog ljeta promijene klubu.

Od napadačkih opcija očekuje se odlazak "uvijek ozlijeđenih" Sergea Gnabryja i Kingsleyja Comana kojima nitko ne može osporiti da se radi o vrhunskim igračima, ali koji često provode više vremena po bolnicama i terapijama negoli na radnom mjestu - terenu.

image

Kingley Coman

MICHAELA STACHE Afp

Promjena će prema svemu sudeći biti i u zadnjoj liniji. Dayot Upamecano na izlaznim je vratima, kao i Noussair Mazraoui, čovjek zbog kojeg je Josip Stanišić poslan na posudbu u Leverkusen, te Alphonso Davies koji je dugo odbijao produljiti ugovor zbog interesa Real Madrida, no ta je priča nekako zahladila. Što, ipak, ne znači da hitronogi Kanađanin neće ovog ljeta završiti na Santiago Bernabeuu...

Linker
24. svibanj 2024 09:58