RONNY HARTMANN Afp
RIJEČ TRENERA

Niko Kovač lagano plovi prema Europi: ‘Nismo dozvolili ništa vrijedno spomena suparniku‘

‘Trebali smo povesti u prvom poluvremenu, no možemo biti zadovoljni ostvarenom pobjedom‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. ožujak 2023. 19:20

Nogometaši Wolfsburga nastavili su pozitivan niz i na gostovanju u Stuttgartu, gdje im je jedan pogodak bio dovoljan za sva tri boda.

Momčad Nike Kovača tako je nastavila uspon prema europskoj zoni nakon što je prebrodila krizu kroz koju je prolazila u prvom dijelu veljače.

Pobjedu je Vukovima osigurao Omar Marmoush u 56. minuti, dok je Borna Sosa odigrao cijeli susret za domaći sastav koji je nakon Schalkeovog remija u Augsburgu pao na posljednju poziciju bundesligaške ljestvice.

- Jako sam zadovoljan igrom i rezultatom moje momčadi. Prilagodili smo se karakteru utakmice. Znali smo da će biti teško protiv Stuttgarta koji je puno napredovao posljednjih tjedana – komentirao je hrvatski stručnjak čije riječi prenosi službena klupska stranica.

Smatra kako je njegova momčad mogla i ranije riješiti susret.

- Nismo dozvolili ništa vrijedno spomena suparniku, a u prednost smo došli iz naše najgore prilike. Trebali smo povesti u prvom poluvremenu, no možemo biti zadovoljni ostvarenom pobjedom – kazao je Niko Kovač.

Za razliku od svog kolege, trener Stuttgarta Bruno Labbadia nije imao razloga za zadovoljstvo.

- Željeli smo Wolfsburg staviti pod puno više pritiska, ali taktički u mnogim područjima nismo bili dobri. U Frankfurtu smo osvojili skoro sve druge lopte, danas smo ih gubili. Protiv Wolfsburga se teško vaditi kad si u minusu – kazao je Labbadia.

Linker
29. travanj 2024 05:34