Harry Kane

 CHRISTOF STACHE Afp
UŽARENI ENGLEZ

Mandžukić više nije vlasnik rekorda u Bayernu: Raspucani Kane srušio ‘Super Marija‘ i dvije legende Elfa

Centarfor plaćen 100 milijuna eura kompletirao je prvi hat-trick u njemačkoj Bundesligi
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. rujan 2023. 06:59

Nitko nije ni sumnjao da će Harry Kane pod grbom Bayern Münchena brzo osvojiti Bavarsku. Najbolji strijelac u povijesti Engleske reprezentacije 19 godina odvažio se napustiti Tottenham, no sudeći po prvim dojmovima, njemačka Bundesliga jednako mu dobro ‘leži‘.

Prvi hat-trick u Njemačkoj

Bayern je u subotu protiv znatno slabijeg protivnika napokon odigrao onako kako se očekuje - besprijekorno, dominantno, ubitačno i sa 7:0 na semaforu Alianz Arene. Posljednji put kada su nekome utrpali sedam komada bilo je u kolovozu prošle godine, a s druge strane stajao je upravo Bochum. U međuvremenu nikome nisu tresli mrežu u sedam navrata, izuzev niželigaša Rottach-Egerna, kojeg su u pripremama za sezonu uništili 27:0.

Harry Kane nastavio je dobru formu i u petom kolu. Centarfor plaćen 100 milijuna eura triput je tresao mrežu Manuela Riemanna. Prvo u 12., zatim u 54. i 88. minuti. Novom fantastičnom izvedbom, Kane broji sedam pogodaka iz prvih pet bundesligaških utakmica u dresu Bayerna, što znači da Mario Mandžukić više nije vlasnik klupskog rekorda.

image

Mario Mandžukić

Christof Stache/afp/profimedia

Naš bivši reprezentativac je, uz Gerda Müllera i Miroslava Klosea, slovio za igrača Bayerna s najviše postignutih golova u prvih pet ligaških utakmica. Svaki od njih u tom je intervalu zabilježio po pet pogodaka, a Kane sada broji dva više. ‘Super Mario‘ po dolasku u Bavarsku sezone 2012./2013. zabijao je Fürthu, Stuttgartu i Mainzu, zatim "postio" protiv Schalkea te u petoj utakmici uzdrmao svoj bivši klub Wolfsburg s dva pogotka. Isti golgeterski učinak Muller je postavio 1965./1966. i Klose 2007./2008.

Slijedi Leipzig

Novi rekorder - Harry Kane - tresao je mrežu Werder Bremenu u prvom kolu, onda dvaput Augsburgu i nakon toga Bayer Leverkusenu. Protiv Bochuma je kompletirao svoj prvi hat-trick u Bundesligi. U Premier ligi ih je postigao osam, u povijesti natjecanja više imaju samo Sergio Aguero (12), Alan Shearer (11) i Robbie Fowler (9), a četvrto mjesto dijeli s Thierryjem Henryjem.

image

Harry Kane protiv Bochuma

CHRISTOF STACHE Afp

Spomenimo da je Kane bio uspješan i u dvoboju Lige prvaka protiv Manchester Uniteda. Kane je napustio Otok, ali dobio je šansu još malo "opsjedati" Crvene vragove, a to mu je i pošlo za rukom pogotkom i asistencijom u prvom kolu A skupine, u kojoj još borave Kopenhagen i Galatasaray.

Iduća prilika za "bildanjem" statistike Kaneu bi mogla stići u utorak, kada Bayern gostuje kod Munstera u sklopu prve runde njemačkog Kupa, no pitanje je hoće li Thomas Tuchel trošiti glavnu špic protiv trećeligaša. Kako bilo, mnogo će se očekivati iduće subote - Bayern dolazi u goste RB Leipzigu, koji ih je u uvertiri sezone porazio s uvjerljivih 3:0 i podigao pehar domaćeg Superkupa na Alianz Areni.

Linker
26. travanj 2024 23:01