Slavlje Stuttgarta

 THOMAS KIENZLE Afp
LIGE PETICE

Iznenađenja dilljem Europe: Evo tko je od večeras prvi u Bundesligi i Francuskoj, a tko drugi u Italiji

Bartol Franjić ostao je na klupi, dok Matej Maglica nije niti konkurirao za nastup zbog suspenzije
Piše: HinaObjavljeno: 22. rujan 2023. 23:05

U prvoj utakmici 5. kola njemačkog nogometnog prvenstva Stuttgart je na svom terenu svladao Darmstadt sa 3-1 (2-1) te tako preuzeo vrh ljestvice.

Gosti su poveli autogolom Zagadoua (17-ag), no Millot (22) i Guirassy (32) su već do odmora preokrenuli da bi Guirassy (90+2) svojim drugim golom na utakmici, a već 10. u prvenstvu ove sezone u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 3-1.

Bartol Franjić ostao je na klupi Darmstadta, dok Matej Maglica nije niti konkurirao za nastup zbog suspenzije.

Stuttgart je sada na čelu Bundeslige sa 12 bodova, dva manje uz utakmicu manje imaju Bayer i Bayern, dok je Darmstadt na dnu s jednim bodom koliko imaju i Koeln te Mainz 05.

Lecce je drugi u Serie A

Nogometaši Leccea uspeli su se na drugo mjesto ljestvice talijanskog prvenstva 1-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Genoe u susretu 5. kola.

Pobjednički pogodak za Lecce je postigao je Oudin u 84. minuti kada je njegov udarac sa 20-ak metara pogodio blok jednog obramenog igrača Genoe i prevario vratara. Time je Lecce okrunio igrača više kojega je imao od 36. minute kada je isključen Martin.

Marin Pongračić odigrao je čitav susret za Lecce, dok je Milan Badelj bio kapetan Genoe do 76. minute.

Drugi Lecce sada ima 11 bodova, jedan manje od vodećeg Intera, a jedan više od trećeg Juventusa, dok je Genoa 14. s četiri boda.

Ranije u petak je Domagoj Bradarić odigrao čitav susret za Salernitanu u 1-1 (0-1) domaćem remiju protiv Frosinonea. Goste je u prednost doveo Romagnoli u 12. minuti, a poravnao je Cabral u 52.

Frosinone je peti s osam bodova, a Salernitana 18. s tri.

Nice preskočila Monaco na vrhu

Nogometaši Nice zasjeli su na čelo ljestvice francuskog prvenstva 1-0 (0-0) gostujućom pobjedom protiv dosadašnjeg lidera Monaca u prvom susretu 6. kola.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Boga u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon sjajnog solo-prodora.

Prethodno se u tragičara dvoboja pretvorio napadač Monaca Balogun kojemu je gostujući vratar Bulka obranio čak dva kaznena udarca, prvog u 11., a drugog u 55. minuti.

Nice sada ima 12 bodova, jedan više od drugog Monaca.

Athletic Bilbao slavio kod Alavesa

U prvoj utakmici 6. kola španjolskog nogometnog prvenstva Athletic iz Bilbaa je kao gost svladao Alaves sa 2-0 (1-0).

Golove su postigli Inaki Williams (18) i Oihan Sancet (76).

S ova tri boda Athletic je stigao na treće mjesto sa 13 bodova, koliko imaju i druga Barcelona te četvrta Girona, samo dva više ima vodeći Real Madrid, dok je Alaves 14. sa šest bodova.

Linker
28. travanj 2024 11:43