Oliver Glasner

 THOMAS KIENZLE/Afp
NIJE MU DAO ŠANSU

Hrvat je predodređen za buduću zvijezdu kluba. Nijemci otkrivaju: On je jedan od razloga smjene trenera

Hrvatski U21 reprezentativac samo je jedan razlog odlaska osvajača Europske lige
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2023. 17:15

Andrej Kramarić je zabio pogodak, a Oliver Glasner je - poludio. Trener Eintrachta dobio je crveni karton pa je drugo poluvrijeme poraza svoje momčadi (1:3) morao gledati s tribina. No, nije priča tu stala, jer i upravi kluba iz Frankfurta je prekipjelo pa su ga odlučili smijeniti. Prema navodima njemačkog Bilda, stvari su se u tom pravcu počele "kuhati" mnogo ranije.

Kako i ne bi, Eintracht već deset utakmica u nizu nikoga nije dobio u Bundesligi, proći će uskoro tri mjeseca otkako se proslavila zadnja prvenstvena pobjeda. Tri kola prije kraja sezone, Glasner je klub ostavio na devetom mjestu, s pet bodova zaostatka za šestoplasiranim Leverkusenom na poziciji koja vodi u Konferencijsku ligu.

image

Hrvoje Smolčić

HMB MEDIA/CLAUS/Dpa Picture-alliance Via Afp

Bild je objavio i dubinske razloge zbog kojih odnos Glasnera i Frankfurta nije mogao biti nastavljen. Jedan od njih je i - Hrvoje Smolčić. Kapetan prošlosezonske Rijeke i mladi hrvatski reprezentativac bio je projektiran kao čovjek kojemu će se ovoga proljeća davati više prilika u prvoj momčadi. Naravno, problem oko Smolčićevog statusa nije jedini, kriza je pogodila klub na više razina, i to baš od ožujka, kada je Glasner dobio produljenje ugovora do ljeta 2026. godine.

Glavna Glasnerova prepirka, a Smolčić je samo jedan od onih oko koje su se svađali, događala se sa sportskim direktorom Eintrachta, Markusom Kröscheom. Vizija oko toga kako bi momčad trebala izgledati potpuno se razlikovala. Direktor je htio da se kroz adekvatnu minutažu razvijaju Smolčić i krilo Faride Alidou. Štoviše, Krösche je hrvatskog internacionalca označio top-prioritetom za buduće razdoblje.

Iako je Smolčić ozlijeđen već mjesec i pol dana, ni kada je bio na raspolaganju Glasneru, ovaj ga nije previše koristio. Do ozljede je u 2023. godini participirao na samo 4 od 12 utakmica.

Linker
12. svibanj 2024 09:56