Marco Reus

 Dennis Ewert/rhr-foto/imago Sportfotodienst/profimedia
U ZNAK ZAHVALE

Gospodski potez nogometnog romantika: Legenda na oproštaju počastila pivom svih 80 tisuća navijača

Ljubitelje kluba dočekalo je ugodno iznenađenje po završetku utakmice
Piše: SNObjavljeno: 19. svibanj 2024. 00:29

Dame i gospodo, to bi bilo to. Jedan od posljednjih nogometnih romantika, vjerojatno i najveći među aktualnim igračima uz Leicesterovog Jamiea Vardyja, oprostio se od sredine u kojoj je postao legenda.

Marco Reus odigrao je posljednji susret na Westfalenu, i učinio je to baš onako kako priliči takvoj veličini - pogotkom i asistencijom u 4:0 slavlju Borussije Dortmund. U 12 godina odigrao je 427 utakmica, postigao 169, namjestio 130 pogodaka, a osim majstorstva i atrakcije, navijači će pamtiti njegovu lojalnost.

Marco Reus, Robert Lewandowski i Mario Götze svojevremeno su vas tjerali da se zaljubite u Žuto-crne. Godine 2013. mnogi su navijali za romantičnu priču - neka Borussia osvoji Ligu prvaka u srazu s Bayernom. Mario Mandžukić i Arjen Robben rekli su "neće moći", a bio je to početak kraja izvrsne generacije s Westfalena. Götze je već nadolazećeg ljeta postao članom Bayern Münchena, a "izdajnikom" se pokazao i Robert Lewandowski godinu dana kasnije. No, Reus je odlučio ostati vjeran istom grbu, iako je praktički prstom mogao pokazati na iduću željenu destinaciju.

image

Marco Reus

Dennis Ewert/rhr-foto/imago Sportfotodienst/profimedia

Prošle sezone imao je priliku karijere, bio je nadomak prvog naslova njemačkog prvaka u karijeri, no priča o dortmundskom "harakiriju" u posljednjem kolu s Mainzom ionako vam je već dobro poznata. Stoga, Reus će se zadovoljiti s tri trofeja Kupa Njemačke (2016./2017. i 2020./2021.), tri domaća Superkupa (2013./2014., 2014./2015. i 2019./2020.), a na individualnom planu s tri titule najboljeg sezonskog igrača Bundeslige (2011./2012., 2013./2014. i 2018./2019.). Naravno, nećemo zaboraviti da mu slijedi i ogled u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida. Reus ima šansu ostaviti Borussiji najljepše oproštajno pismo!

No, jedno pismo već je ostavio. Gospodski potez Marca Reusa nakon susreta s Darmstadtom oduševljeno se prepričava u medijima diljem svijeta. Nakon što je prošao počasnim špalirom, Reus je zapjevao s navijačima, koje je po odlasku s Westfalena dočekalo ugodno iznenađenje.

image

Marco Reus

Blatterspiel/imago Sportfotodienst/profimedia

Naime, svaki od 80 tisuća okupljenih navijača po završetku susreta mogao se zaputiti u klupski prodajni centar u sklopu stadiona, gdje ih je čekala Reusova zahvala na papiru. "Hvala vam svima!", pisalo je uz poseban dodatak: "Imate pivo na mene". Nevjerojatni Reus osigurao je pivo u barovima stadiona za svih 80 tisuća navijača! Vjerojatno će svaki od njih nazdraviti srdačnije nego ikad.

Što se Reusove budućnosti tiče, još uvijek nije otkrio planove, no snažno se špekulira da mu je američki MLS iduća destinacija. Prije toga, treba poći u London na finale Lige prvaka, u nadi da će na istom mjestu, 10 godina nakon susreta s Bayernom, ispisati puno ljepšu priču.

Linker
19. svibanj 2024 00:30