Borussia je gubila do 77. minute i na kraju pobijedila s 3:1

 THOMAS KIENZLE Afp
NANTES I LILLE REMIZIRALI

Borussia se spasila čudesnim preokretom u 13 minuta, Sevilla kiksala na otvaranju La Lige

Petkom se tradicionalno igraju prve utakmice kola u najjačim europskim ligama.
Piše: Hina/SNObjavljeno: 12. kolovoz 2022. 22:55

Nogometaši dortmundske Borussije preokretom su došli do pobjede od 3:1 na gostovanju kod Freiburga u prvoj utakmici 2. kola njemačke Bundeslige.

Domaćin je poveo u 35. minuti kad se snalažljivi Austrijanac Michael Gregoritsch našao u petercu i jednu odbijenu loptu glavom poslao u mrežu. Sve do 77. minute Freiburg je držao pobjedu u rukama, a onda je jedan kiks nizozemskog vratara Flekkena preokrenuo utakmicu. Naime, domaći čuvar mreže je očajno reagirao na jedan dalekometni pokušaj Jamieja Bynoe-Gittensa, lopta mu se odbila od ruku i preskočila ga te završila u mreži.

Do kraja dvoboja gosti su postigli još dva pogotka. Za 2:1 strijelac je bio Youssoufa Moukoko u 84. minuti, a u 88. minuti je Marius Wolf postavio konačnih 3:1. Sva trojica Borussijinih strijelaca u igru su ušli u drugom poluvremenu.

Poraz Seville

Počela je i španjolska La Liga. U prvoj utakmici ovogodišnje sezone Osasuna je na domaćem terenu pobijedila Sevillu. U vodstvo su domaćini došli u 9. minuti kada je, nakon lijepe akcije, Pena ubacio odličnu loptu s desne strane koju je glavom u mrežu pospremio Avila. Sevilla se brzo vratila u utakmicu. Već u 11. minuti Mir se odlično snašao u šesnaestercu nakon ubačaja Gomeza s lijeve strane i rezultat je bio 1:1.

Osasuna je do pobjede došla iz pomalo kontroverznog jedanaesterca. Skrivio ga je Gomez iako se činilo da nije bilo previše kontakta između njega i Moncayole. No, sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač je bio Avila. Ante Budimir je cijelu utakmicu proveo na klupi dok je Ivan Rakitić ušao u 80. minuti, a 5 minuta kasnije dobio žuti karton.

Nantes - Lille 1-1

Dvobojem Nantesa i Lillea, koji je završio sa 1-1, u petak je započelo drugo kolo nove sezone francuskog nogometnog prvenstva.

Moses Simon je u 28. minuti doveo Nantes u vodstvo. Lille je dugo pokušavao doći do izjednačenja, ali je domaći vratar Lafont odlično čuvao svoju mrežu. Međutim, u 76. minuti ga je uspio svladati Brazilac Ismaily i tako donijeti bod gostima.

Tim bodom je Lille privremeno izbio na čelo ljestvice sa četiri bod. Nantes je dvaput remizirao pa je s dva boda na devetoj poziciji.

U subotu su na rasporedu dvije utakmice 2. kola: Monaco - Rennes (17.00 sati) i PSG - Montpellier (21.00).

Linker
18. travanj 2024 14:58