Thomas Tuchel 

 AXEL HEIMKEN Afp
BAVARCI SE NADAJU ČUDU

Bayernov trener uoči kola odluke: ‘Poklon za Mainz već smo dostavili, netko je u dugovima‘

‘Ove smo sezone previše puta pogriješili. Ovo više nije sezona koja bi bila zadovoljavajuća‘
Piše: SNObjavljeno: 26. svibanj 2023. 15:03

U subotu je na rasporedu veliko finale Bundeslige, posljednje kolo koje će odlučiti prvaka.

Borussiji Dortmund treba domaća pobjeda protiv Mainza za naslov prvaka. Prednost Borussije ispred drugoplasiranog Bayerna iznosi dva boda i u slučaju pobjede žuto-crni će biti neuhvatljivi za Bavarce koji se pak nadaju pomoći Mainza. S druge strane, Bayernu svakako treba pobjeda u gostima kod Kölna da bi se mogli ičemu nadati. Objasnio je to na press konferenciji uoči utakmice Bayernov trener Thomas Tuchel.

- Poruka za Borussiju? Nemam ju, mi imamo previše vlasitog posla. Ove smo sezone previše puta pogriješili. Sada ćemo pokušati završiti utrku, ali ovo više nije sezona koja bi bila zadovoljavajuća. Drugu utakmicu ne moramo gledati jer je nama jasno da moramo pobijediti u našoj utakmici, objasnio je Tuchel.

Bavarci se dakle moraju nadati barem remiju u Dortmundu, te bi uz vlastitu pobjedu onda proslavili 11. uzastopni naslov njemačkog prvaka zbog superiorne gol-razlike u odnosu na Borussiju.

- Nismo zadovoljni rezultatima i načinom na koji igramo. Moramo biti dominantniji, tečniji u igri, stvarati više prilika i manje griješiti.

Zanimljiv je odgovor dao Tuchel na upit o eventualnim premijama za Mainz?

- Poklon smo im dostavili prije četiri tjedna. Netko je u velikim dugovima - dobacio je Tuchel uz smijeh, aludiravši na iznenađujući Bayernov 3:1 poraz od Mainza 22. travnja.

Sve utakmice posljednjeg, 34. kola na rasporedu su u subotu od 15.30. Osim prvaka nepoznat je posljednji putnik u Ligu prvaka (Freiburg ili Union Berlin), putnik u Konferencijsku ligu, dok se Schalke, Bochum, Stuttgart i Augsburg i dalje bore za opstanak. Od ranije je poznato da Hertha ide u drugu ligu.

Linker
27. travanj 2024 21:21