Screenshot
OTVORIO DUŠU

LJUBLJANA SLAVI HRVATA KOJI JE NAKON 25 GODINA ISPISAO POVIJEST Bišćan otpustio sve kočnice: 'Kad mi je bilo najteže, bio sam na izlaznim vratima...'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 31. svibanj 2018. 11:36

Hrvatski treneri ove sezone napravili su povijesni uspjeh. Dean Klafurić i Zoran Mamić osvojili su dvostruke krune u Poljskoj, odnosno UAE-u, a jučer im se pridružio Igor Bišćan, ostvarivši isto s ljubljanskom Olimpijom u Sloveniji.

Zmajčeki su tri dana nakon dramatično završnice prvenstva u Domžala, okrunili veliku sezonu osvajanjem Kupa. Na svojim Stožicama, pred 8.000 gledatelja, do nogu su potukli Aluminij iz Kidričeva. Leon Benko opravdao je povjerenje svog trenera i dvama pogocima trasirao put do pobjede od 6:1.

U redovima pobjednika cijeli dvoboj odradili su Čanađija, Štiglec, Miškić i Uremović, dok je Benko izašao u 63. minuti. Za Aluminij su nastupili vratar Matija Kovačić i branič Zeba, a Klapan i Ivančić ostali su na klupi.

Ovo je druga dvostruka kruna u povijesti Olimpije, prvu su dohvatili prije 25 godina. Ukupno su hrvatski treneri ove sezone osvojili devet trofeja, a osim spomenutog trojca još su slavili Ivan Leko, koji je odveo Club Brugge do belgijskog naslova, Branko Ivanković obranio je titulu s Persepolisom u Iranu, a Niko Kovač donio je Eintrachtu Njemački kup.

"Nemojte se ljutiti, ali radije ne bih govorio o sebi", rekao je Bišćan odmah na početku, a nije želio ništa više reći niti o svojem ostanku ili odlasku iz Ljubljane, nakon turbulentne završnice sezone i nesuglasicama s 'nekim ljudima u klubu'.

"Znam da se puno toga piše i govori, jako je puno špekulacija, a nakon ovakve utakmice i ovakve sezone najpoštenije je da se govori o igračima. Bio sam i ja igrač, sada sam trener, i znam da ijedan trener ne može ostvariti dobar rezultat bez dobrih igrača. Ne mogu dovoljno nahvaliti svoje dečke. Mogu samo reći da sam jako sretan što sam njihov trener'', rekao je Bišćan za slovenski Sportal pa progovorio i o svom životu u Ljubljani.

''Nisam doživio niti jednu jedinu lošu stvar otkako sam došao i tu se osjećam odlično. Gdje god smo bili, od ljudi u hotelu, na stadionu, u restoranima, na ulicama... Zato bih se svima zahvalio što su mi omogućili da se osjećam kao kod kuće. I vama novinarima se zahvaljujem, jer ste bili, barem sam ja osjećao tako, na mojoj strani da tako kažem, kad mi je bilo najteže i kad sam možda bio na izlaznim vratima. Stvarno ste bili korektni", rekao je Bišćan u emotivnoj zahvali.

Linker
08. svibanj 2024 10:52