USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
PRESKOČIO I BIRDA

VIDEO: Novo čudo Luke Dončića i dosad neviđen pothvat u NBA ligi! Pogledajte kako je Slovenac ispisao povijest

‘Ovo je bilo prilično nevjerojatno. Ne znam što bih rekao‘, poručila je zvijezda Dallas Mavericksa
Piše: SNObjavljeno: 07. prosinac 2023. 06:34

Nevjerojatni Luka Dončić ponovno je oduševio košarkaški svijet. Osim što je u totalnoj dominaciji Dallas Mavericksa briljirao s 40 poena, 11 skokova i 10 asistencija za 32 minute na parketu, Slovenac je ispisao povijest NBA lige učinivši nešto što još nikome nije pošlo za rukom.

Naime, u noći sa srijede na četvrtak Dončić je postao prvi igrač koji je u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta uspio već u prvom poluvremenu upisati triple-double s barem 25 poena. Učinio je to u posljednjoj minuti druge četvrtine koju je zaključio s brojkama 29-10-10. Da budemo precizniji, skok koji mu je nedostajao ugrabio je u trenucima kada je semafor pokazivao da je ostala još minuta i 11 sekundi do kraja poluvremena, a asistencija je potom stigla 12 sekundi kasnije kada je savršeno uposlio Derecka Livelyja.

- Išao sam po tu asistenciju - priznao je Luka kako je bio svjestan svojih brojki u posljednjim trenucima prvog dijela.

Dallas je u konačnici slavio protiv Utah Jazza s uvjerljivih 147:97, a Dončićev triple-double bio je njegov 60. otkako je preselio u NBA, a to je brojka kojom je preskočio Larryja Birda i tako samostalno zasjeo na deveto mjesto ove liste.

- Ovo je bilo prilično nevjerojatno. Ne znam što bih rekao. Svi znamo tko je bio Larry Bird - izjavio je Dončić nakon susreta u kojoj je pogađao 14 od 25 iz igre (6 od 12 za tri poena).

Spomenimo da je u ovom susretu Dončića s 26 poena pratio njegov suigrač Kyrie Irving, dok je kod Jazza najbolji strijelac s 21 poenom bio Ochai Agbaji. Utah, inače, ove sezone ima najviše gostujućih poraza. Čak 10 u posljednjih 11 utakmica.

Linker
29. travanj 2024 03:59