Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
NBA REZULTATI

VIDEO: Bogdanović sjajan u povratničkoj utakmici, Dončić i društvo prokockali nevjerojatnu seriju

Detroit Pistonsi trenutno su na najgorem omjeru lige, ali trener Monty Williams ima razlog za veselje
Piše: SNObjavljeno: 03. prosinac 2023. 07:38

S posebnom dozom pažnje pratili smo utakmicu između Detroit Pistonsa i Cleveland Cavaliersa u kojoj su ‘Cavsi‘ slavili rezultatom 110:101. Na toj se utakmici Bojan Bogdanović vratio nakon ozljede lista zabilježivši svoj prvi nastup ove sezone.

"Babo" je za 27 minuta na parketu završio s 22 poena, dva skoka, dvije asistencije i jednom ukradenom loptom dok je najraspoloženiji bio njegov suigrač Cade Cunningham s double-double učinkom od 23 poena i 11 asistencija. Kod Clevelanda su Darius Garland i Max Strus obojica zabili po 22 poena.

Detroit Pistonsi otvorili sezonu uz trenutačno najgori omjer lige, s dvije pobjede i čak 17 poraza, ali povratak Bojana Bogdanovića nešto je što ipak trenutno može veseliti trenera Montyja Williamsa.

A samo 24 sata nakon što je postao otac, Luka Dončić bio je glavni akter u porazu Dallas Mavericksa od Oklahoma City Thundera (126:120). Međutim, nije to bila obična utakmica. Oklahoma je u posljednju četvrtinu ušla s 24 koša prednosti (111:87), a tada je na scenu stupio Dončić.

Slovenac je orkestrirao rekordnoj seriji od 30-0 i tako s Mavsima ostvario nešto što nitko do sada nije postigao u NBA-u. Samo u tom vremenu Luka Dončić upisao je 14 koševa i sedam asistencija, a onda su i Slovenac i ostali njegovi suigrači u Dallasu ponovno stali.

I dalje su vodili 120:116, ali u posljednje dvije minute nisu postigli niti koš, što je pouzdana momčad Thundera iskoristila i upisala 13. pobjedu ove sezone. Bio je to osmi poraz Dallasa u 19 utakmica. Unatoč porazu, Dončić je završio s 36 poena, 15 skokova, 18 asistencija, dvije blokade i dvije ukradene lopte uz šut 11-22 iz igre i 5-13 za tri.

S triple-double učinkom Dončić se također izjednačio s legendom Boston Celticsa Larryjem Birdom na devetom mjestu NBA liste triple-double svih vremena.

Posebno zanimljivo bilo je u Los Angelesu gdje su LA Clippersi ekspresno vratili Golden State Warriorsima za poraz (120:114) iz petka. Iako su Clippersi cijelu utakmicu lovili priključak za Warrirosima, osam sekundi prije kraja Paul George pogađa tricu koja je donijela njegovoj ekipi trijumf (113:112).

George je susret završio s 25 poena, šest skokova i šest asistencija i tako bio najraspoloženiji kod momčadi iz LA-a dok je kod Warriorsa Stephen Curry upisao 22 poena uz 11 asistencija.

Što se hrvatskih košarkaša u toj utakmici tiče, Ivica Zubac za 23 minute ubacio je 12 poena(6/6 za dva) uz sedam skokova i tri blokade dok je sa suprotne strane Dario Šarić za 20 minuta ubacio šest poena (3/5 za dva, 0/2 za tri) uz tri asistencije.

Linker
29. travanj 2024 10:23