Rudy Gobert će od sljedeće sezone igrati u Minnesoti

 ALEX GOODLETT Afp
POTPUNO NEOČEKIVANO

Velike promjene u Bogdanovićevoj momčadi - za startnog centra dobili pet igrača i četiri picka

Odavno se priča kako bi Rudy Gobert mogao otići iz Utah Jazza, a sada se to i dogodilo.
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2022. 23:29

Dok se Bojan Bogdanović nalazi na pripremama s reprezentacijom i čeka nedjeljnu utakmicu protiv Finske, u njegovom Utah Jazzu događaju se velike promjene. Naime, momčad iz Salt Lake Cityja poslala je Rudyja Goberta u Minnesotu u velikoj razmjeni igrača.

Francuski centar je tako postao novi član Timberwolvesa, a Jazz je zauzvrat dobio ogroman paket od pet igrača i četiri picka prve runde. Minnesota je za Goberta dala Malika Beasleyja, Patricka Beverleyja, Jarreda Vanderbilta, Leandra Bolmara i Walkera Kesslera, ali i nezaštićene pickove prve runde 2023., 2025 i 2027. godine dok je onaj 2029. top-5 zaštićen.

Gobert će se tako priključiti Karl-Anthonyju Townsu, Anthonyju Edwardsu i D'Angelu Russellu u Minnesoti koja je prošle sezone kroz play-in izborila nastup u doigravanju te tamo ispala od Memphisa. Zanimljivo će biti vidjeti kako će Towns i Gobert zajedno funkcionirati jer je Towns do sada uglavnom igrao na poziciji centra, a sada će morati biti 'četvorka'. Gobert će Vukovima svakako donijeti puno u obrani, ali svejedno se čini da su dali previše za njega.

S druge strane iz redova Jazza su se najavljivale promjene, odnosno odlazak jednog od dvojca Gobert - Donovan Mitchell. Otišao je Francuz, a ugledni novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski tvrdi kako nije u planu da ode i Mitchell, ali to ne znači da neće biti još promjena u momčadi. Već je ranije otišao Royce O'Neal, a nije nemoguće ni da se Bogdanović nađe u nekom tradeu s obzirom na to da mu ugovor istječe sljedećeg ljeta te da sigurno ima dosta zainteresiranih za njegove usluge. Dapače, Bojanovo ime se često spominje u pričama o potencijalnim tradeovima momčadi iz Salt Lake Cityja.

Linker
23. travanj 2024 01:46