Rajon Rondo

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/Getty Images/Profimedia
SKANDAL IZBIO NA VIDJELO

Pravi užas! Četverostruki All-Star igrač poludio i pištoljem prijetio ženi i djeci: ‘Mrtva si!‘

Sudac je odlučio da se NBA zvijezda mora držati dalje od žene i djece, dobio je zabranu prilaska
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. svibanj 2022. 08:32

NBA je u ponedjeljak navečer priopćila da je u procesu prikupljanja više informacija nakon što je Rajon Rondo prošlog tjedna navodno prijetio svojoj ženi pištoljem u njezinoj kući. Žena je u petak u Louisvilleu u Kentuckyju podnijela zahtjev za hitnu zaštitu od Ronda, što je brzo odobreno.

U zahtjevu je navela da su Rondo i dijete igrali video igrice, uslijedila je prepirka između nje i Ronda, koji ljutito reagirao istrgavši ​​konzolu iz zida te je razbio nekoliko predmeta u kući, uzrujavši dječaka i još jedno dijete.

Žena navodi da joj je Rondo rekao "mrtva si" prije nego što je napustila kuću, da bi se ubrzo nakon toga vratio, ovaj put s pištoljem i zahtijevajući da vidi jedno od djece. Žena je rekla da se uplašila te situacije pa je dijete spustila dolje, a Rondo je izvukao dijete van, navodno dok je još uvijek držao pištolj, a onda je i vikao na njega. Zatim je zahtijevao da vidi i drugo dijete, koje je potom izašlo pa je Rondo vikao na oboje.

Žena je potom nazvala bivšu privremenu šeficu policije Louisville Metro policije Yvette Gentry, koja je i došla, a Rondo se povukao. Rondova žena je u petak podnijela zahtjev za izdavanje zaštitnog naloga, navodeći da se boji za sigurnost djece i da Rondo ima povijest "nestabilnog i eksplozivnog ponašanja".

Sudac je odlučio da se Rondo mora držati dalje od žene i djece, dobio je zabranu prilaska, te da mora predati vatreno oružje uredu šerifa.

NBA glasnogovornik Mike Bass rekao je da je liga svjesna onoga što se navodno dogodilo i da je "u procesu prikupljanja više informacija".

Rondo je nedavno završio svoju 16. NBA sezonu. Četverostruki All-Star i dvostruki NBA prvak odigrao je 18 utakmica za Los Angeles Lakerse prije nego što je u siječnju zamijenio Cleveland Cavalierse. U 21 utakmici za Cavse u prosjeku je bilježio 6,2 poena i 4,9 asistencija.

Linker
24. travanj 2024 21:36