C. MORGAN ENGEL Getty Images Via Afp
POVIJESNI PREOKRET

Potpuni šok u Denveru: Jokić i društvo prokockali ogromnu prednost, branitelji naslova ispali iz doigravanja

U finale Zapada će Minnesota Timberwolvesi koji su u Ball Areni režirali veliki preokret
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2024. 06:07

NBA doigravanja nastavlja se bez branitelja naslova! Denver Nuggetsi poraženi su u odlučujućoj, sedmoj utakmici i u finale Zapada će Minnesota Timberwolvesi koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak upisali veliku pobjedu u Ball Areni (90:98).

Nikola Jokić upisao je 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija, Jamal Murray dodao je 35 poena, imali su Nuggetsi +15 na poluvremenu te čak +20 u trećoj četvrtini, ali ni to im nije bilo dovoljno i u finale Zapada će Timberwolvesi koje tamo čekaju Luka Dončić i njegovi Dallas Mavericksi.

Prednost Denvera otopila se već do kraja treće četvrtine te je gostujući sastav u posljednju ušao sa samo jednim poenom zaostatka, što je samo bila najava velikog preokreta koji je uslijedio. Ako gledamo zaostatak koji je bio na poluvremenu, radi se o najvećem preokretu u sedmoj utakmici u povijesti NBA doigravanja.

Jaden McDaniels ubacio je 23 poena za Minnesotu, Karl-Anthony Towns dodao je isto toliko uz 12 skokova, dok je Anthony Edwards upisao 16, uz osam skokova i sedam asistencija, a Rudy Gobert 13 poena i devet skokova za prvo finale Zapada Timberwolvesa u čak 20 godina. S druge strane, Nuggetsi su postali peti uzastopni branitelji naslova koji nisu uspjeli doći do konferencijskog finala.

Prva utakmica finala Zapada igrat će se u noći sa srijede na četvrtak, a domaćin će biti Dallas Mavericksi. U finalu Istoka igrat će Indiana Pacersi i Boston Celticsi. Prva utakmica igra se u Bostonu u noći s utorka na srijedu.

Linker
20. svibanj 2024 08:13