Donald Trump i Miriam Adelson

 SAUL LOEB Afp
NOVA VLASNICA DALLASA

Od pokojnog muža je naslijedila kockarsko carstvo, teška je 32 milijardi dolara, a obožava Donalda Trumpa

Nova gazdarica Luki Dončiću biti će 78-godišnja milijaderka Miriam Adelson
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 29. prosinac 2023. 11:52

Nba liga odobrila je prodaju Dallasa Mavericksa obitelji Adelson i Dumont. Oni će imati 73 posto udjela dok će dosadašnji vlasnik Mark Cuban zadržati 27 posto.

Tako će nova gazdarica Luki Dončiću biti 78-godišnja milijaderka Miriam Adelson. Ona je peta najbogatija žena prema Forbesu, teška 32,3 milijarde dolara nakon što je od muža Sheldona nasljedila korporaciju Las Vegas Sands koji je najveći svjetski operater casina.

Miriam, djevojački Farbstein rodom je iz Tel Aviva, Izraela. Njeni roditelji pobjegli su 30-ih godina prošlog stoljeća iz Poljske.

Ima zavidnu akademsku naobrazbu s diplomom mikrobiologije i genetike na Sveučilištu u Jeruzalemu i doktoratom na Medicinskom fakultetu u Tel Avivu.

Prije Sheldona Adelsona bila je u braku s liječnikom Arielom Ochshornom, s kojim je imala dvije kćeri. Sa Sheldonom koji je preminuo 2021. u dobi od 87 godina imala je dva sina.

Nakon preseljenja u SAD započela je studirati liječenje ovisnosti heroinom na Rockfellerovom Sveučilištu u New Yorku. Tu se i upoznala 1988. s Adelsonom za kojeg se udala tri godine kasnije.

U SAD-u je poznata kao velika pristalica republikanske stranke i Donalda Trumpa. Ona i njen muž bili su najveći donatori Trumpa u njegovoj predsjedničkoj kampanji 2016. godine. Jednom je izjavila da Trump zaslužuje u Bibliji vlastitu knjigu zbog tolike podrške koju daje Izraelu i Židovima.

Linker
27. travanj 2024 15:35