Jimmy Butler je još jednom odveo Miami do pobjede

 MICHAEL REAVES Afp
BOSTON ZAUSTAVLJEN

Nova strašna partija Jimmya Butlera, Miami ludim preokretom slavio u prvoj utakmici finala Istoka

Boston je odlično odigrao prvo poluvrijeme, ali je u trećoj četvrtini Miami napravio ključnu prednost za pobjedu.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 18. svibanj 2022. 07:31

Košarkaši Miamija obranili su prednost domaćeg terena na otvaranju finala Istočne konferencije NBA lige i sa 118:107 pobijedili Boston.

Momčad Heata je došla do pobjede velikim preokretom u trećoj četvrtini koju su otvorili serijom 20:2, a u kojoj su na kraju slavili 39:14. Tako su poništili sve ono dobro što je Boston radio u prvom poluvremenu koje je završilo rezultatom 62:54 za Celticse.

Boston je do prednosti u prvom dijelu došao prije svega agresivnim napadanjem protivničkog reketa, odnosno mnogobrojnim ulazima pod koš. Inače sjajna obrana Miamija nije ih mogla zaustaviti, a uz sada već uobičajeno odličnog Jaysona Tatuma, odličnu rolu su u prvom poluvremenu odradili Robert Williams i Payton Pritchard.

No, u trećoj četvrtini budi se Heat. Zatvorili su igrači Miamija prilaz svojem košu, PJ Tucker je bio agresivan u obrani na Tatumu, a u napadu je Jimmy Butler ubacio u višu brzinu te mu se priključio Gabe Vincent s nekoliko trica. Odlična obrana donijela im je dosta lakih poena u kontranapadima, prednost Bostona brzo se otopila, a već sredinom treće četvrtine Miami je poveo s 10 poena razlike. Početkom posljednje četvrtine ta je prednost narasla na 20 poena, a iako se Boston nije predavao i smanjio je zaostatak na 10-ak razlike, ipak je Miami znao kako zaključiti utakmicu te je došao do prve pobjede u seriji.

Opet je sjajnu utakmicu odigrao Jimmy Butler koji je postigao 41 poen uz šut 12/19, a imao je i 9 skokova, 5 asistencija, 4 ukradene lopte i 3 blokade uz 17 pogođenih slobodnih bacanja od 18 pokušaja. Tyler Herro je dodao 18 poena, 8 skokova i 3 asistencije, a Gabe Vincent 17 poena, 3 blokade, 3 asistencije i 2 skoka za Miami. Što se Bostona tiče, najefikasniji je bio Jayson Tatum s 29 poena uz 8 skokova, 6 asistencija, 4 osvojene, ali i 7 izgubljenih lopti. Jaylen Brown je dodao 24 poena, 10 skokova i 3 asistencije, Robert Williams je imao 18 poena, 9 skokova i 2 asistencije, a Payton Pritchard 18 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Linker
19. travanj 2024 03:49