Luka Dončić

 TODD KIRKLAND Getty Images Via Afp
NBA PARKETI

Nova nestvarna večer Luke Dončića u NBA-u, Slovenac odveo Maverickse do pobjede u tijesnom okršaju s Magicom

Fantastični Dončić ponovno je bio na korak od još jednog triple-double učinka
Piše: Vito TomasObjavljeno: 30. siječanj 2024. 08:18

Luka Dončić nastavio je sa sjajnim predstavama u NBA-u. U vrlo uzbudljivoj utakmici njegovi Dallas Mavericksi sa 131:129 svladali su Orlando Magic. Gosti su bolje otvorili utakmicu te su do kraja poluvremena držali sigurni odmak od 16 razlike. Međutim, u trećoj četvrtini, predvođeni Dončićem i Timom Hardawayom, domaćini se ekspresno vraćaju i završavaju četvrtinu s 23 više ubačena koša. Zadnja četvrtina igrala se u egalu, ali igrači Magica nisu uspjeli napraviti iskorak te je Dallas odnio pobjedu.

Nakon što je u pretprošlom kolu upisao nestvarnih 73 poena, fantastični Slovenac zabilježio je je novu maestralnu izvedbu i bio na korak od još jednog triple-double učinka, upisavši 45 poena, devet skokova i 15 asistencija, dok je njegov glavni pratilac Hardaway zabilježio 36 poena i osam skokova. U redovima gostiju izvrstan nastup pružio je Paolo Banchero s 36 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Denver Nuggetsi sa 113:107 nadigrali su Milwaukee Buckse na svom parketu. U napetom okršaju Nikole Jokića i Giannisa Antetokounmpoa iskazala su se oba košarkaša. Srbin je upisao novi triple-double zabilježivši 25 poena, 16 skokova i 12 asistencija, dok je Grk prevodio svoju momčad s 29 poena, 12 skokova i četiri asistencije. U domaćoj ekipi izvrsnu utakmicu odigrao je i Jamal Murray upisavši 35 poena, pet asistencija i dva skoka.

Pobjedom 113:92 protiv Charlotte Hornetsa u gostima New York Knicksi upisali su sedmu pobjedu u nizu. Standardan je u redovima Knicksa bio Jalen Brunson s 32 poena 4 skoka i sedam asistencija, a solidnu partiju pružao je i Donte DiVincenzo upisavši 28 poena, šest skokova i pet asistencija.

U dvoboju desetih momčadi obaju konferencija Brooklyn Netsi su s uvjerljivih 147:114 svladali Utah Jazz. Domaćine su do pobjede predvodili Mikal Bridges i Cam Thomas s 33, odnosno 25 poena. U gostujućoj momčadi hrvatski košarkaš Luka Šamanić je u osam minuta na terenu upisao skromnih pet poena i zabilježio jedan skok.

Neočekivanu 130:104 pobjedu upisali su košarkaši Portland Trail Blazersa protiv favoriziranih Philadelphia 76ersa. U redovima domaćina preko 20 poena ubacili su Jerami Grant, Malcolm Brogdon i Scoot Henderson, dok je goste s 25 poena prevodio Kelly Oubre Jr. Najbolji igrač Phile Joel Embiid zbog ozljede koljena nije igrao drugu utakmicu zaredom.

Linker
24. travanj 2024 15:11