LeBron James je ove sezone odigrao samo 11 utakmica

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
JAČI I OD KORONE

Napokon dobre vijesti za Lakerse - LeBron James se vraća na parket puno prije očekivanog

‘Kralj‘ je na raspolaganju treneru Franju Vogelu za večerašnji gradski derbi protiv Clippersa.
Piše: E.F.Objavljeno: 03. prosinac 2021. 13:23

Los Angeles Lakersi nisu najbolje ušli u ovu NBA sezonu. Trenutno su na 6. mjestu Zapada s omjerom 12-11, ali ono važnije je da igra s Russellom Westbrookom ne djeluje na nivou koji bi LeBronu Jamesu i Anthonyju Davisu donio novi prsten. Uz to je i momčad iz 'Grada anđela' imala dosta problema s ozljedama, a sada je napokon došla dobra vijest za njih.

Naime, prije dva dana je objavljeno kako je James pozitivan na koronavirus te je to značilo da će jedan od najboljih košarkaša svih vremena pauzirati najmanje 10 dana, koliko traje NBA kovid protokol. On nije igrao utakmicu protiv Sacramenta, a izgledalo je kao da će propustiti i večerašnji gradski derbi protiv Clippersa kao i utakmice protiv Bostona i Memphisa, možda i protiv Oklahome. No, dogodio se preokret.

'Kralj' je po odlasku u karantenu nastavio s testiranjem na koronavirus, a čak je osam uzastopnih testova pokazalo da je negativan, odnosno da nije zaražen virusom koji je promijenio svijet zadnjih godina. Svi rezultati su poslani NBA ligi, a onda su oni ponovo proučavali rezultate inicijalnog pozitivnog testa.

"Uzorak koji je pokazao pozitivan rezultat je u ponovnim istraživanjima jednom pokazao pozitivan, a drugi put negativan rezultat. Nakon toga je James podvrgnut još dva testa - jedan je pokazao negativan rezultat, a drugi nije bio klinički ispravan", priopćili su iz lige te dodali:

"James je svejedno stavljen u koronavirus, ali nakon cijele serije negativnih testova dopušteno mu je da igra. Pokazalo se da nije zaražen koronavirusom."

LeBron je ove sezone odigrao svega 11 utakmica zbog ozljede, suspenzije nakon incidenta s Isaiahom Stewartom te ovog slučaja. U tim utakmicama je na prosjeku od 25,8 poena, 7,4 asistencija, 5,2 skoka i 1,8 izgubljenih lopti.

Linker
19. travanj 2024 18:07