MADDIE MEYER/Getty Images Via Afp
KELTI U NALETU

Može li Boston uspjeti ono što nije nitko u NBA povijesti? Zvijezda Miamija: ‘Možemo i dobit ćemo seriju‘

Na rubu eliminacije bili su Celticsi i protiv Philadelphije u polufinalu, ali nisu ni trepnuli
Piše: SNObjavljeno: 26. svibanj 2023. 09:09

Košarkaši Boston Celticsa učinili su zanimljivim finale Istočne konferencije NBA lige.

Slavili su ‘Kelti‘ 110:97 u petoj utakmici serije i smanjili zaostatak u seriji 3:2. Šesta utakmica serije igra se u subotu navečer na Floridi. Iako nijedna momčad u povijesti NBA lige nije nadoknadili zaostatak 0:3 u seriji Celticsi su u posljednje dvije utakmice pokazali da su itekako sposobni režirati nevjerojatan preokret. Celticsi su tek 15. momčad koja je nakon zaostatka od 3:0 uspjela smanjiti na 3:2.

Momčadi koje su vodile 3:0 u seriji dosad imaju savršeni omjer 150:0 kroz NBA povijest, ali u redovima Miami Heata ne žele se dovesti u poziciju da se igra sedma utakmica serije i to u Bostonu.

Hrabru izjavu nakon poraza u petoj utakmici dao je najbolji igrač Miamija Jimmy Butler.

- Oni su bili u ritmu od samoga početka, ali mi ćemo ostati pozitivni znajući da možemo i hoćemo dobiti ovu seriju. Sada moramo završiti posao kod kuće, rekao je Butler, iza kojeg je najgora utakmica serije u kojoj je postigao tek 14 poena uz šut iz igre 5-10. U posljednjoj četvrtini odigrao je svega dvije minute, a kamere su usprkos porazu uhvatile njegov zadovoljni izraz lica.

Butler je poznat po samopouzdanosti. Nakon poraza od Celticsa u sedmoj utakmici finala Istoka prošle godine Butler je najavio da će se Miami vratiti u istu situaciju i to su osmi nositelji Istoka učinili protivno svim očekivanjima, izbacivši prve nositelje Milwaukee Buckse i pete nositelje New York Knickse.

image
MADDIE MEYER/Getty Images Via Afp

- Napravit ćemo što god je potrebno da bismo došli do pobjede, rekao je nakon utakmice Derrick White, koji je predvodio Celticse s 24 poena, uključujući šest pogođenih trica.

Boston je na rubu eliminacije bio i protiv Philadelphije u polufinalu, ali Celticsi nisu ni trepnuli. Sinoćnja je utakmica bila četvrta u ovom doigravanju u kojoj im je prijetila eliminacija.

- To samo pokazuje da smo čvrsti, da se držimo zajedno i da si možemo pružiti priliku ako igramo na najvišoj razini, komentirao je trener Celticsa Joe Mazzulla.

Linker
19. travanj 2024 14:04