DAVID BERDING Getty Images Via Afp
NBA DOIGRAVANJE

Jokić i Denver se u potpunosti vratili i pokvarili večer fantastičnom Edwardsu; Pacersi uništili Knickse

Nuggetsi i Indiana poravnali su seriju na 2:2
Piše: SNObjavljeno: 13. svibanj 2024. 06:50

Mnogi su ih otpisali nakon dva poraza u Ball Areni, ali Denver Nuggetsi u potpunosti su se oporavili i novom pobjedom na gostovanju u Minneapolisu poravnali polufinale Zapada na 2:2.

Nikola Jokić predvodio je svoje suigrače do 107:115 pobjede, a u noći s nedjelje na ponedjeljak ubacio je 35 poena, od toga 16 u posljednjoj četvrtini. Srpski košarkaš tome je dodao sedam skokova i isto toliko asistencija, a podršku je imao u suigraču Aaronu Gordonu koji je upisao 27 poena te Jamalu Murrayu koji je dodao 19. S druge strane, Minnesotu nije spasio ni fantastični Anthony Edwards koji je ubacio 44 poena uz pet skokova i pet asistencija.

- Definitivno nas je probudila ona druga utakmica. Shvatili smo da se ne smijemo suzdržavati - nakon pobjede protiv Timberwolvesa reći će Murray.

Serija se ponovno seli u Denver, a peta utakmica igra se u noći s utorka na srijedu.

Na 2:2 poravnali su i košarkaši Indiana Pacersa koji su pred svojim navijačima uvjerljivo svladali New York Knickse sa 121:89. Tyrese Haliburton ubacio je 20 poena, T.J. McConnell završio je utakmicu s pet manje, ali je zato dodao 10 asistencija za treću najveću play-off pobjedu u povijesti franšize. Indiana je, napomenimo i to, u jednom trenutku vodila 43 razlike. To je najveća prednost koju je neka momčad imala u ovosezonskom playoffu.

- Kad si domaćin, onda moraš braniti domaći teren. Mi smo svoj posao večeras odradili i shvaćamo kolika je važnost nadolazeće pete utakmice. Bit ćemo spremni - komentirao je Haliburton nakon susreta koji je okončan u kasnim satima nedjelje.

Alec Burks bio je prvi strijelac Knicksa s 20 poena, dok je Jalen Brunson dodao 18.

- Možemo razgovarati o tome tko je bio svježiji, možete nas i sažalijevati. Da, nedostajalo nam je nekoliko igrača, ali to sad nije važno. Imamo ono što imamo. Stoga nema isprika, jednostavno smo izgubili - poručio je Brunson.

Peta utakmica na rasporedu je u noći s utorka na srijedu i igra se u Madison Square Gardenu.

Linker
13. svibanj 2024 07:11