Paolo Banchero (bijeli dres) je jedan od košarkaša koji bi mogao biti izabran prvim pickom

 TOM PENNINGTON Afp
ODRŽANA LUTRIJA ZA DRAFT

Imali su minimalne šanse, a sada su nakon gotovo 30 godina dobili priliku dovesti najveću mladu zvijezdu

Noćas je održana lutrija za ovogodišnji NBA draft.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 18. svibanj 2022. 08:32

Orlando Magic imao je 14% šanse da dođe do prvog picka na ovogodišnjem draftu, a sinoćnja lutrija tu je mogućnost pretvorila u prvi izbor na draftu nakon 1993. godine za momčad s Floride.

"Ovo je uzbudljivo, dobili smo novu priliku da napravimo nešto posebno za ovaj klub", komentirao je trener Orlanda Jamahl Mosley činjenicu da će njegov klub birati prvi na draftu koji će se održati 23. lipnja u Brooklynu. Mosley je predstavljao Orlando na lutriji, a zanimljivo je da on nije bio predviđen za taj posao. Magic je na lutriju trebao poslati Jeffa Weltmana, predsjednika košarkaških operacija, kako Amerikanci zovu njegovu funkciju, ali je Mosley jutro prije drafta zamolio da on bude na lutriji jer predosjeća da ima sreću. Predosjećanje ga nije varalo.

"Veselimo se mogućnosti da dodamo uistinu talentiranog košarkaša našoj momčadi. Definitivno ćemo u sljedećem razdoblju obaviti puno razgovora kako bi odlučili tko će biti naš izbor", rekao je Mosley.

Ovogodišnji draft ne nudi neku veliku zvijezdu oko koje su svi složni da će biti prvi izbor na draftu. Dapače, odmah nakon obavljene lutrije, američki mediji su objavili i takozvani mock draft, simulaciju onoga što će se dogoditi 23. lipnja, a tri velika medija, ESPN, Sports Illustrated i CBS, su na prvim mjestima imali tri različita igrača. To su Jabari Smith, Chet Holmgren i Paolo Banchero. Sva tri igrača su jako talentirana, a zanimljivo je da svi igraju na krilnim, odnosno centarskim pozicijama pa bi ovaj draft mogli obilježiti 'visoki' igrači.

Orlando je, s Houstonom i Detroitom, imao najviše šanse za prvi izbor, a do drugog picka došla je Oklahoma koja je bila četvrta u poretku za lutriju. Houston je dobio treći pick, a skok je napravio i Sacramento koji je bio sedmi u poretku za lutriju, ali je došao do četvrtog picka. Detroit je imao drugi najlošiji omjer u regularnom dijelu sezone, ali je dobio tek peti pick.

Poredak lutrijskih pickova za NBA draft

1. Orlando Magic

2. Oklahoma City Thunder

3. Houston Rockets

4. Sacramento Kings

5. Detroit Pistons

6. Indiana Pacers

7. Portland Trail Blazers

8. New Orleans Pelicans (pick od LA Lakersa)

9. San Antonio Spurs

10. Washington Wizards

11. New York Knicks

12. Oklahoma City Thunder (pick od LA Clippersa)

13. Charlotte Hornets

14. Cleveland Cavaliers

Linker
25. travanj 2024 01:31