Zubac i Harden mogu samo gledati Dončića u daljnjem tijeku playoffa

 Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
UZBUDLJIVA NBA NOĆ

Dončić izbacio odličnog Zupca, Mitchell srušio nevjerojatni rekord Kobea Bryanta i izgubio

Dallas je pobijedio Clipperse i zaključio tu seriju dok će Orlando i Cleveland igrati sedmu utakmicu
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 04. svibanj 2024. 07:29

Obje domaće momčadi su pobijedile u noćašnjim utakmicama NBA lige što znači da ćemo gledati jednu sedmu utakmicu, odnosno da je Dallas izbacio Clipperse i osigurao dvoboj protiv Oklahome u drugom krugu playoffa.

Mavericksi su veliki posao napravili u prošloj utakmici kada su upisali pobjedu u Los Angelesu, a na domaćem terenu su pobijedili sa 114:101 i zaključili seriju rezultatom 4-2. Jason Kidd je nastavio s iskušanom formulom te je dva čvrsta igrača, Derricka Jonesa i P.J.Washingtona postavio u petorku kako bi čuvali Paula Georgea i Jamesa Hardena dok je Tyronn Lue odgovorio tako da je u petorci bio P.J.Tucker. U takvom rasporedu snaga Dallas je bolje ušao u utakmicu zahvaljujući raspoloženom Luki Dončiću, ali su se Clippersi vratili te je poluvrijeme završilo rezultatom 52:52.

Na ulazu u treću četvrtinu Dončić i Kyrie Irving su za dvije minute generirali seriju 8:0 i na tom valu se razvijalo to razdoblje igre. Do kraja četvrtine Mavericksi su otišli na 15 poena razlike i povratka više nije bilo. Clippersi su se trudili, ali jednostavno bez ozlijeđenog Kawhija Leonarda nisu imali dovoljno snage da odgovore ovakvom Dallasu koji će svoju seriju protiv Oklahome početi u noći s utorka na srijedu.

Irving je bio najefikasniji igrač utakmice s 30 poena uz 6 skokova, 4 asistencije te po dvije ukradene lopte i blokade, a Dončić je imao 28 poena, 13 asistencija i 7 skokova. Kod Clippersa je najefikasniji bio Norman Powell (20p, 4s), odmah do njega Paul George (18p, 11s, 5a), a Ivica Zubac je odigrao još jednu dobru utakmicu sa 17 poena (šut 6/11), 11 skokova i jednom asistencijom u 37 minuta igre. Hrvatski centar je u ovoj seriji imao prosjek od 16,2 poena i 9,3 skokova, ali to nije bilo dovoljno da svoju momčad zadrži u playoffu.

image

Mitchell je ulazio pod koš i srušio Bryantov rekord, ali bez pobjede

JULIO AGUILAR Getty Images Via Afp

Prije ove utakmice u Orlandu se igrao okršaj između Magica i Cavaliersa koji je otišao na stranu domaćina te ćemo tako u nedjelju u 19 sati po hrvatskom vremenu gledati odlučujuću, sedmu utakmicu u ovoj seriji. Ovdje smo također vidjeli jednu promjenu u startnoj petorci - Jamahl Mosley je u petorku opet uvrstio Jonathana Isaaca, ali uz Wendella Cartera i Paola Banchera pa je tako Franz Wagner praktično igrao beka. To je očigledno imalo učinka jer je njemački košarkaš agresivno krenuo u utakmicu. Kada u se tricama priključio Jalen Suggs, a Magic nastavio s odličnim branjenjem trica Clevelanda izgledalo je da je Magic pronašao formulu jer su to bile glavne stvari koje su se zamjerale igri Orlanda.

No, J.B.Bickerstaff je uočio da Magic ostavlja dosta prostora u reketu te su njegovi igrači iz akcije u akcije ulazili pod koš i tako održavali rezultat u egalu. Posebno se to odnosilo na Donovana Mitchella koji je postigao 36 poena u reketu te je tako srušio rekord Kobea Bryanta kao bek koji je postigao najviše poena u reketu u jednoj playoff utakmici. Bryant ih je postigao 30, Mitchell je utakmicu završio s ukupno 50 poena uz po četiri skoka i asistencije, a zabio je svih 18 poena svoje momčadi u posljednjoj četvrtini. Nažalost po Cleveland to nije bilo dovoljno jer nije imao podršku ostalih suigrača. Darius Garland je dodao 21 poen, 6 skokova i 5 asistencija, ali nitko drugi nije bio raspoložen u napadu.

Magic je zato imao tri igrača s više od 20 poena. Najviše je postigao Paolo Banchero (27p, 8s, 4a) koji ju u završnici odigrao nekoliko ključnih poteza, a uz njega su tu bili Wagner (26p, 5s, 2a) i Suggs (22p, 6s, 4a).

Rezultati:

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 103:96 (rezultat je 3-3 u seriji)

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 114:101 (Dallas pobijedio s 4-2 u seriji)

Linker
04. svibanj 2024 07:30