MADDIE MEYER Getty Images Via Afp
NBA DOIGRAVANJE

Boston u lovu na nemoguće, Celtici odnijeli drugu pobjedu zaredom protiv Miamija i izborili šestu utakmicu

Celticse je u važnoj pobjedi predvodio White s 24 ubačena poena.
Piše: HinaObjavljeno: 26. svibanj 2023. 06:21

Po prvi put u ovoj sezoni Celticsi su imali četvoricu igrača koji su ubacili više od 20 poena, što je uz čvrstu obranu bio recept za uvjerljivu pobjedu 110-97 protiv Miamija u petoj utakmici finala doigravanja u Istočnoj konferenciji NBA lige.

Po četvrti put u ovoj sezoni Boston je igrao eliminacijsku utakmicu, ali Celticsi se još uvijek mogu nadati da će se drugu godinu zaredom boriti za trofej Larryja O‘Briena. Dvaput su "preživjeli" eliminacijske dvoboje protiv Philadelphije, a sada su došli na pola puta do preokreta koji nikada u povijesti NBA lige nije uspio nijednoj momčadi.

"To samo pokazuje da se u teškim situacijama držimo zajedno i natječemo na visokoj razini kako bismo si dali šansu", rekao je trener Celticsa Joe Mazzulla.

Miami u TD Gardenu nije vodio ni u jednom trenutku utakmice, a u rezultatskoj ravnoteži se održao manje od četiri minute. Kad je Boston od vodstva 6:5 serijom 14:0 došao do 15 koševa prednosti (20:5), gosti se do kraja dvoboja više nisu uspjeli spustiti na jednoznamenkasti zaostatak. Štogod da je Miami probao napraviti, Celticsi su imali spreman odgovor na obje strane terena.

"Moramo učiniti štogod je potrebno da bismo pobijedili", rekao je Derrick White koji je sa 24 koša bio najbolji strijelac Bostona u ovom dvoboju.

White je iz igre gađao 8/11, a pogodio je šest trica iz osam pokušaja. Svoj najveći doprinos u ovoj seriji dao je Marcus Smart. Ubacio je 23 koša, pogodio četiri trice iz šest pokušaja i ukrao pet lopti. Ovo nije bio šou jednog čovjeka, kao što se dogodilo u sedmoj utakmici drugog kruga doigravanja, kad je Jayson Tatum sa 51 košem gotovo sam pobijedio Philadelphiju. U četvrtak je radio i za druge. Ubacio je 21 koš, ali je imao i 11 asistencija te osam skokova. Jaylen Brown je također ubacio 21 poen. Spomenuta četvorica košarkaša su postigli 89 od 110 Bostonovih koševa, a nitko od njih nije imao manje od 50% preciznosti šuta iz igre.

Protiv Bostona u takvom izdanju, Miami nije imao što tražiti. No, momčad s Floride još uvijek vjeruje da se neće naći u povijesnim knjigama kao prva koja je izgubila seriju doigravanja u kojoj je vodila 3-0. Prijašnjih 150 momčadi koje su imale takvu prednost izlazile su kao pobjednici.

"Uvijek ćemo ostati pozitivni, znajući da možemo i da ćemo pobijediti u ovoj seriji. Samo je moramo završiti kod kuće", izjavio je Jimmy Butler koji je lošu večer u TD Gardenu završio s 14 koševa, što mu je najlošiji učinak u ovogodišnjem doigravanju.

Strijelce Heata predvodio je Duncan Robinson s 18 poena, a Bam Adebayo je imao 16 koševa i osam skokova. Miami je bio oslabljen neigranjem razigravača i trećeg strijelca momčadi Gabea Vincenta koji je u četvrtoj utakmici ozlijedio skočni zglob.

"Jedna utakmica nema utjecaja na sljedeću. Jednostavno nije važna. Zajednički se moramo bolje pripremiti. Igrat ćemo mnogo bolje u subotu. To je sve o čemu sada moramo razmišljati", izjavio je trener Miamija Erik Spoelstra.

I dok se momčad s Floride hrabri, samopouzdanje igrača Bostona je vidno naraslo. O tome svjedoče i riječi Jaylena Browna:

"Mislim da je ovo sada serija."

Linker
19. travanj 2024 02:07