CJ McCollum i Brandon Ingram

 SEAN GARDNER Afp
NBA LIGA

Atlanta Hawksi razbili Hornetse, finale na krilima fantastičnog dvojca izborio i New Orleans

Doznali smo i sudionike finala ‘play-ina‘, nakon što su doigravanje izborili Brooklyn i Minnesota.
Piše: SNObjavljeno: 14. travanj 2022. 06:53

Atlanta i New Orleans su iskoristili prednost domaćeg terena te su pobijedili Charlotte i San Antonio u, možemo to tako nazvati, polufinalnim utakmicama play-in turnir. Hawkse i Pelicanse sada čekaju Cleveland Cavaliersi, odnosno Los Angeles Clippersi, a pobjednici tih dvoboja će uzeti posljednja mjesta u ovogodišnjem playoffu NBA lige.

Iako je tijekom sezone imala puno uspona i padova, Atlanta je noćas izgledala odlično, baš kao prošle godine kada je izborila nastup u finalu Istočne konferencije. Bolje su u utakmicu ušli Hornetsi, ali su Hawksi brzo preuzeli kontrolu utakmice i već u drugoj polovici prve četvrtine je bilo deset poena razlike za njih. Utakmica je definitivno odlučena u trećoj četvrtini, kada su Trae Young i De'Andre Hunter odveli svoju momčad na 30 poena prednosti pa je sve samo trebalo okončati.

"Definitivno smo puni samopouzdanja nakon ove utakmice, ali imamo još puno posla za napraviti. Nismo još zadovoljni", rekao je nakon utakmice Hunter koji je ubacio 22 poena uz 7 skokova. Young je utakmicu završio s 24 poena, 11 asistencija i 3 skoka, a kod Charlotte su najbolji bili LaMelo Ball (26p, 8a, 5s) i Terry Rozier (21p, 4s, 3a).

Najvažnija vijest za navijače New Orleansa uoči utakmice protiv San Antonija je bila ona da će Brandon Ingram igrati jer je bio u pitanju zbog ozljede bedra. No, ovako važnu utakmicu on nije želio propustiti, a u pobjedu svoje momčadi je ubacio 27 poena i po 5 skokova i asistencija. Jonas Valančiunas je dodao 22 poena, 14 skokova i 3 asistencije, ali junak utakmice bio je CJ McCollum koji je postigao 32 poena te imao 7 asistencija i 6 skokova. Njegov odličan ulazak u utakmicu bio je nešto na što Spursi nisu imali odgovor. McCollum je 27 od svoja 32 poena ubacio u prvom poluvremenu u kojem su Pelicansi cijelo vrijeme vodili. Kasnije se razigrao Ingram te je momčad iz New Orleansa još uvijek u igri za nastup u playoffu.

"McCollum je bio sjajan. Od početka je nametnuo svoj ritam igre i na neki način je umirio ostale igrače. Sve što smo trebali napraviti je da mu damo loptu, a on je sve radio, postizao koševe napad za napadom", rekao je nakon utakmice trener Pelicansa Willie Green.

Što se San Antonija tiče, u njihovim redovima najefikasniji je bio Devin Vassell s 23 poena i 3 asistencije. Njihov najbolji igrač, Dejounte Murray, imao je 16 poena, 9 skokova i 5 asistencija, ali i jako slab šut - pucao je samo 5/19 iz igre.

Atlanta i New Orleans sada imaju jedan dan odmora prije novih izazova. U noći s petka na subotu ih čekaju nove utakmice. Hawksi protiv Cavaliersa igraju s početkom u 1:30 po našem vremenu, a u 4 je na rasporedu ogled između Clippersa i New Orleansa. Pobjednici tih utakmica zauzimaju osmu poziciju u kosturu playoffa, odnosno igraju protiv najboljih momčadi iz regularnog dijela sezone - Miamija i Phoenixa.

Linker
07. svibanj 2024 11:59