DAVOR PONGRACIC Cropix
PORUKA BIVŠEG IZBORNIKA

‘Ovako dalje ne ide!‘ Aco se oglasio nakon bolnog poraza Hrvatske: ‘Hitno ga moramo dovesti...‘

‘Najlakše bi sada bilo masakrirati mrtvaca. No neke stvari bi trebalo napraviti...‘
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2022. 12:42

Hrvatska košarkaška reprezentacija pretrpjela je u četvrtak težak poraz (97-69) na gostovanju kod Slovenije u Ljubljani u susretu 5. kola skupine C prvog kruga kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Susret u Stožicama bio je riješen već nakon prvih 10 minuta koje je Slovenija riješila u svoju korist s 33-8.

Ovom pobjedom Slovenija je osigurala plasman u drugi krug kvalifikacija te se priključila Finskoj koja je drugi krug osigurala ranije u četvrtak domaćom pobjedom protiv Švedske. Hrvatska je posljednja na ljestvici, dok je Švedska treća.

O tome hoćemo li u drugi krug kvalifikacija za SP odlučivati naša utakmica protiv Finske u nedjelju u Rijeci. Pobjeda nas vodi dalje, uz uvjet da Slovenci srede Švedsku u gostima.

Prođe li Hrvatska u drugi krug, trebat će nam pravo malo čudo da izborimo SP. Kako se u novonastalu skupinu prenose bodovi, a dalje idu tri najbolje reprezentacije, našim će reprezentativcima trebati svakako pet, a možda i svih šest pobjeda.

Novim porazom, i to bolnim, zakomplicirali smo si situaciju, a svoj komentar na aktualna događanja dao je i ovih dana sveprisutni Aco Petrović.

"Najlakše bi sada bilo masakrirati mrtvaca. No neke stvari bi trebalo napraviti: dovesti po hitnoj proceduri stranca na poziciji playa, ukinuti Stručni savjet te sve ovlasti prebaciti na UO i predsjednika Saveza te nanovo reorganizirati PH na adekvatan način. Ovako dalje ne ide!" - napisao je na Twitteru.


Ljestvica:

1. Finska 5 4 1 393-367 9

2. Slovenija 5 3 2 422-401 8

3. Švedska 5 2 3 398-410 7

4. Hrvatska 5 1 4 383-418 6

Linker
19. travanj 2024 22:54