Tvrtko Puljić
 SCREENSHOT
ODBJEGLI ‘SIN‘

‘On nije hrvatski reprezentativac! Ovo je igrokaz u kojem se on zeza. Zašto mu se uopće daje prostor?‘

Izbornik će imati dosta za razmišljati kada bude sastavljao popis za supervažan turnir u lipnju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2020. 20:12

Hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se na Eurobasket koji će se, zbog nastale situacije s pandemijom koronavirusa odigrati tek 2022. godine. I u drugom kvalifikacijskom "prozoru" koji se ovoga puta odigrao u "balonu" u Istanbulu, izabranici Veljka Mršića ostvarili su dvije pobjede. Slavljima u ogledima protiv Turske i Švedske naši su košarkaši došli do omjera 4-0 i uoči zadnja dva kvalifikacijska kola imaju sigurno prvo mjesto u skupini koje bezbrižno vodi na europsku smotru.

Ipak, događaj koji će obilježiti sljedeću godinu su Olimpijske igre. Da bi se Hrvatska opet, jasno u košarkaškom pogledu, našla na njima, trebat će prije svega u lipnju proći izrazito teške kvalifikacije. U Splitu se trebalo igrati lanjskog lipnja, ali korona je sve pomaknula za godinu unaprijed.

U našem SuperSportske podcastu gostovali su, osim nogometnog trenera Marija Carevića i dva košarkaška stručnjaka. Hrvatski trener Slaven Rimac govorio je o uspjesima reprezentacije, a kolega i kolumnist Sportskih novosti Tvrtko Puljić dao je jasan odgovor na pitanje treba li na popis za kvalifikacije, eventualno Igre izbornik Mršić dodati i Marija Hezonju.

- Dijeliti nekakve savjete Veljku je jako glupo. Jako je bitna ta selekcija i sam karakter igrača uz kemiju na terenu. Veljko sam zna, treba se voditi s time. Sad mu je jedna grupa igrača pokazala da može zajedno. Stvar je na njemu da prepozna koji će se od tih igrača bolje uklopiti. Nije greška u dvojbi Žižić ili Zubac. Međutim, kako će netko reagirati i koliko će mu netko iz te ekipe dati. To je glavno pitanje. Po meni, to su mu najveće brige, selekcija na kvalitetan način.

Hezonja? Što kaže Tvrtko Puljić...

- On nije hrvatski reprezentativac! Ja uopće ne znam zašto se mediji njime bave, Kad on bude psihički i fizički spreman doći u reprezentaciju, o njemu možemo dalje razgovarati. Sve ovo sad, meni se čini kao jedan igrokaz u kojemu se on fino zeza, a iskreno ne znam zašto mu mediji daju prostora - rekao je kolumnist SN.

Linker
22. travanj 2024 19:03