Dražen Petrović

 Cropix, Eph
VJEČNA DILEMA

Najpoznatijeg menadžera na Balkanu pitali tko je bolji, Jokić ili Dražen. Evo što je odgovorio

‘Mislim da više nikad neću pronaći igrača kakav je Jokić. On je jedinstven‘, rekao je
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2024. 15:36

Srpski košarkaški superagent Miško Ražnatović dao je intervju za španjolski Relevo, u kojem je između ostalog upitan i tko je za njega najveći europski košarkaš svih vremena. Kada je došlo vrijeme za konačni odabir, Ražnatović se dvojio između trenutnog NBA superstara, Nikole Jokića, i legendarnog Dražena Petrovića.

- Dražen je moj idol iz djetinjstva. Zbog njega svugdje koristim broj četiri, koji je i dio moje e-mail adrese i mog imena na društvenim mrežama. Ali Nikola je trostruki MVP. Samo četvorica igrača u povijesti lige imaju više tih titula od njega. Iako je teško uspoređivati razdoblja, nije teško zaključiti koga smatram najboljim europskim košarkašem svih vremena - rekao je pa istaknuo:

image

Miško Ražnatović

ZVONKO PAVIC Cropix

- Mislim da više nikad neću pronaći igrača kakav je Jokić. On je jedinstven. Ali sad imam desetak mladih talenata koji sanjaju ići njegovim putem.

Poznato je kako je upravo Petrović bio jedan od prvih Europljana koji su uspješno kompletirali tranziciju u NBA ligu, gdje je najbolje partije pružao u dresu New Jersey Netsa. S druge strane, Jokić je trenutno jedan od najboljih igrača u ligi, a iz ove sezone izlazi kao aktualni MVP lige.

image

Nikola Jokić

MATTHEW STOCKMAN Afp

Linker
27. svibanj 2024 15:40