DAVOR PONGRACIC Cropix
NEMILE SCENE

Stigla oštra reakcija, Dinamo stao uz Bad Blue Boyse: ‘Ponovno su trpjeli bezrazložnu represiju‘

Nakon utakmice glavna tema nisu potezi, već događanja na tribinama s kojih su izbačeni Bad Blue Boysi
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2024. 11:47

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja FavBet Premijer Lige, Cedevita Junior je u Domu sportova svladala Dinamo rezultatom 95:82. Košarkaši Cedevite zasluženo su slavili, a priliku za prolazak u polufinale imat će u ponedjeljak u Draženovom domu.

No, nakon utakmice glavna tema nisu košarkaši potezi, već događanja na tribinama. Naime, Bad Blue Boysi su početkom drugog dijela izbačeni iz dvorane. Iz Dinama nisu zadovoljni što im je uskraćena navijačka podrška te su se povodom toga izjasnili priopćenjem.

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

"Ovim otvorenim pismom želimo apelirati na propuste u organizaciji KK Cedevite Junior koji se kontinuirano događaju na međusobnim susretima ova dva kluba.

Na jučerašnjoj utakmici, samo slučajno nije došlo do većih novih nereda koje pamtimo iz prijašnjih zagrebačkih derbija u kojima je policija nepotrebno dizala tenzije.

Izražavamo žaljenje što organizator nije poduzeo sve mjere kako do ovih nemilih scena ne bi došlo. Smatramo kako je izrazito neprimjereno poslati interventnu policiju na navijače koji su bez ikakvih naznaka izazivanja nereda bodrili svoj klub u Domu sportova.

Sport se igra zbog publike i navijača te zaista ne znamo zašto je organizatoru utakmice smetala navijačka atmosfera u dvorani. Navijačka skupina Bad Blue Boys koja se mahom sastojala od maloljetnika, ponovno je trpjela bezrazložnu represiju.

Smatramo kako je izrazito neobično, da naši navijači imaju puni bolji tretman na gostovanjima izvan grada Zagreba u košarkaškoj ligi, nego li na utakmicama koji se igraju u Zagrebu.

KK Dinamo je klub kojega čine navijači i koji će uvijek stati iza njih te će sve problematične situacije rješavati dijalogom, a ne represijom. Isto tražimo i od drugih klubova.

Apeliramo na Hrvatski košarkaški savez i njihove povjerenike za sigurnost da nastave s radom na podizanju svijesti o važnosti navijača te da aktivno djeluju na sprječavanju incidenata poput onih koje smo svjedočili na nedavnoj utakmici", stoji u otvorenom pismu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 12:30