NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
HT PREMIJER LIGA

Šokantan i sramotan poraz Cibone pod Tornjem! Ovako nešto se još nikada u povijesti nije dogodilo

Sinjani su upisali prvu pobjedu u časnoj povijesti ovoga kluba nad Cibonom u Zagrebu
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 04. prosinac 2021. 20:32

CIBONA - ALKAR 78-84 (24:24, 21:21, 14:16, 19:23)

CIBONA: Vujović, Radovčić 17, Vranković, Mustapić 4p, 3s, Prkačin 14p, 3s, Gegić 8p, 3s, 4a, 3il, Majcunić 6p, 3s, 3a, Gnjidić 4p, 7a, Branković 4p, 5s, Drežnjak 6, Reuvers 10p, 8s, 4bl, Nakić 5.

ALKAR: B. Jurela, Vrkić 16p, 4il, Pralija, Putnik, Krstanović 2p, 5s, Lukačić 3, Šarić 4, Tomašević, Vučić 17p, 5s, McGlynn 20p, 3a, 7il, Jukić, Gilbert 22p, 11s, 3a.


Veliku senzaciju kreirao je sinjski Alkar, do ovoga kola posljednjeplasirana momčad HT Premijer lige. Usred Zagreba, pod svodovima Draženove dvorane, Sinjani su upisali prvu pobjedu u časnoj povijesti ovoga kluba nad Cibonom u Zagrebu. Slavili su Sinjani sa 84:78, i to u utakmici koju su, da stvar bude zeznutija za sve one kojima je na srcu Cibona, kontrolirali od početka do kraja.

Cibona je izgledala mrtvo, nikako, bez šuta, bez energije, bez kreacije, bez agresivnosti. Izgledala je poput momčadi koja je u rangu - Alkara.

A Sinjani su u Zagreb stigli s obnovljenom momčadi nakon reprezentativne stanke. Otišla su oba stranca, a doveden je samo Patrick McGlynn. Taj je stigao iz Slovenije s reputacijom prvog strijelca tamošnjeg prvenstva. U Zagrebu je stavio 20, od toga je u posljednjoj četvrtini strpao tri trice, od kojih su dvije bile s devet, a jedna s deset metara! Steph Curry za siromašne...

Usto, pod ravnanje Marka Trninića stigao je i iskusni Zoran Vrkić, koji je igrao za nešto jače hrvatske reprezentacije od ove aktualne za koju igraju Roko Prkačin, Mateo Drežnjak, Lovro Gnjidić i Danko Branković. A došao je i nekada daroviti junior Karlo Lukačić. Ispast će da Alkaru nije nedostajao Roko Gizdavčić koji je ozlijeđen, a to je još jedna pljuska Vukovima...

Naravno, bio je tu i Dominic Gilbert, igrač koji je skočio u napadu i poentirao za Ciboninih 4-0 u finalnoj seriji 2019. protiv Cedevite. Gilbert je uvalio 22 poena, 13 je puta skočio i podijelio je tri asista.

Nakon što Cibona nikako nije uspjela pronaći šut - a veća je tragedija egal (32:32) u skoku - pa je šutirala za tri skromnih 6-26, usput je izgubila čak 15 lopti, iz posve nepoznatih razloga je Vladimir Jovanović u završnici izvadio iz igre Krešimira Radovčića, jedinog koji je pokazivao neku živost i tu si presudio poraz.

Nije jasno i gdje je nestao u igri Roko Prkačin nakon što je ubacio u uvodu utakmici 12 poena, a kasnije još dodao samo dva. Puno toga nije jasno vezano za ovu momčad, koja se stabilizira u upravi, no sportski segment je još debelo u nekim prošlim vremenima...

I Vlada Jovanović, iako je išla priča da će ga Cibona, jer im je preskup za otpustiti ga, preživjeti do kraja sezone, ovaj poraz ipak možda neće. Niti jedan trener u povijesti Cibone ne bi ostao u sedlu nakon što je izgubio kod kuće od Alkara iz Sinja. To je jednostavno neoprostivo. Zadnji koji je otišao nakon sličnog poraza je Piksi Subotić, kojemu je presudio kiks od Hermes Analitice.

Piksi Subotić, da ne bude zabune, trener je s kud i kamo s bogatijim životopisom od Jovanovića. Uprava je nova, prvi vrući kesten imaju u rukama. Takav je sport, za ovu sramotu jednostavno netko treba platiti cijenu. Ovo valjda niti Mirko Novosel ne bi preživio u svojim najboljim danima.

A Alkaru svaka čast. Bit će oni u ovom sastavu sasvim sigurni u ostanak. A skalpova poput Ciboninog moglo bi biti još. Posebno u Sinju.

I još nešto. Ako je Alkar doveo Patricka McGlynna, kako je moguće da Cibone dovede Josea Vildozu. Koji, eto, sad i ne igra. Ali će naplatiti svaki dan koji je pod Tornjem, a svaki je bio dan previše.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 17:50