RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
REAKCIJE CIBONINIH LEGENDI

‘Iznenadila me odluka, tu se vode neke druge igre...Ni Maljković nije bio etabliran, možda ispadne dobro‘

Za komentar o imenovanju novog trenera Cibone kontaktirali smo još dvije klupske legende
Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. veljača 2021. 22:38

Franjo Arapović, bivši Cibonin centar, hrvatski reprezentativac koji će vjerojatno za sva vremena biti upamćen po onom zakucavanju lopte u olimpijskom finalu Barcelone ‘92. protiv Dream Teama i našem jedinom vodstvu, prati zbivanja u klubu.

- Pratim, to je točno, ali samo na način kako je to danas moguće. Gledam utakmice na TV, a iz medija primam, doznajem neke informacije. To je to.

Onda ste iz medija sigurno i spoznali da klub ima novog trenera, odnosno da je dosadašnji najuren nakon dvije važne pobjede u ABA ligi i 10-ak dana prije završnice Kupa.

image
Franjo Arapović
TOM DUBRAVEC/CROPIX

- To me iznenadilo jako. Da se smjena dogodila prije recimo 3 mjeseca, vjerojatno nitko ništa ne bi rekao i bilo bi očekivano. Ovo nije očekivano. Čovjek je dobio Krku, ne znam. Mislim da nemamo sve informacije i tko zna što je tu bilo presudno. To su neke druge igre, mislim.

Dobro, a koliko vas iznenađuje odabir trenera? Od činjenice da je stranac, možda i manje bitno, do onog da nije baš etablirano ime?

- O tom dečku ja riječ ne mogu reći jer ga ne znam. Znam da nema neki impresivan životopis dosad iza sebe, ali ne mogu pričati je li je ili nije kvalitetan. Jasno, da je imenovan trener zvučnog imena, tada ne bi bilo ovakvih pitanja. Možda se pokaže odličnim, ali samo ako ove sezone već da priliku, minutažu odgovarajuću mladićima poput Drežnjaka, Gnjidića, Vrankovića... Mislim, bio 5. ili 9. u ABA ligi, kakva razlika? Pa čak prvi ili četvrti u Hrvatskoj, ali ako “izgradiš” nekog mladog igrača, to mijenja na stvari.

Ni Maljković kad je došao u Split nije bio etabliran

Nik ili Mihovil Nakić vodio je, na svoj način, Cibonu i s parketa i kasnije ureda. Za igračke karijere strijelac nerijetko presudnih koševa (poput onog ‘84. na Veliku subotu za pobjedu u finalu državnog prvenstva protiv Crvene zvezde).

Po okončanju igračke karijere, nakon što je kraće vrijeme bio tajnik HKS-a, “uskočio” je u fotelju sportskog direktora Cibone što je ostao do umirovljenja.

- Malo jesam iznenađen smjenom, osobito što je ona došla u jednom trenutku nešto pozitivnijih rezultata, no kako doista nisam upućen do kraja u to što se zbiva u klubu, ne mogu se onda upuštati u dublje komentare.

Jedan ipak, barem načelan stav možete reći. Kada se već dovodi strani trener, ne bi li onda bilo malo shvatljivije dovesti neko etabliranije ime? Naime, Cibona ipak baš nije bilo koji i bilo kakav klub...

- Ovako izrečeno to ima smisla, ali kada se sada prisjetim malo iz povijesti, niti jedan Božo Maljković kada je stigao u Split nije bio etablirano ime. Zna se kako je ispalo. Zato, tko zna, možda se iz ovoga izrodi i nešto jako dobro - veli Mihovil Nakić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. lipanj 2024 18:18