RONALD GORSIC Cropix
OSUDE INCIDENTA

Iz Dinama reagirali nakon nereda u Ciboni: ‘Osuđujemo ponašanje policije! Ta reakcija bila je nepotrebna‘

‘Atmosfera je bila naelektrizirana, ali fer i navijačka, što je bilo vjetar u leđa našim igračima.‘
Piše: HINAObjavljeno: 18. svibanj 2022. 18:10

Nakon treće utakmice doigravanja za prvaka Prve muške lige košarkaša, KK Dinamo Zagreb na svom je Facebooku objavio sljedeće priopćenje:

- KK Dinamo zahvaljuje svima navijačima na nevjerovatnoj podršci na jučerašnjoj finalnoj utakmici koja nas je dovela do trofeja i plasmana u Premijer ligu. Cijela ideja kluba na temeljima sinergije s navijačima jučer je u potpunosti zaživjela.

No, ovom prilikom najoštrije osuđujemo ponašanje interventne policije na jučerašnjoj finalnoj utakmici protiv Bosca. Smatramo da nije bilo nikakvog povoda za ulazak interventne policije na tribinu među naše navijače. Do trenutka nepotrebne reakcije policije u dvorani je vladala naelektrizirana, ali fer i navijačka atmosfera koja je bila vjetar u leđa našim igračima.

image
RONALD GORSIC Cropix

Naša redarska služba nije imala razloga za niti jednu opomenu, a kamoli interveniranje među navijačima koji su isključivo navijanjem tjerali momčad prema pobjedi. Tek nepotrebnom i nama nejasnom policijskom intervencijom došlo je do sukoba s navijačima.

Također, oštro osuđujemo ponašanja određenih pripadnika policije nakon završetka utakmice kada su fizički dvojicu naših igrača odguravali i spriječavali u želji da s navijačima proslave naslov prvaka Prve košarkaške lige, te cijeloj momčadi zabranili da dođu do navijača kao što je bilo na Kup utakmici protiv Cibone u prosincu.

Simbioza navijača i igrača temelj je KK Dinama i to se pokazalo tijekom cijele sezone, te nam je neprihvatljivo da visoko istrenirani pripadnici policije s palicama i suzavcima odguravaju naše igrače i viču na njih, kao i da im brane da navijačima dodaju boce vode kako bi se osvježili.

Očekujemo da se takve situacije u idućoj sezoni neće ponavljati - stoji u priopćenju.

Linker
22. lipanj 2022 17:19