Mislav Brzoja

 GORAN MEHKEK Cropix
SLAVLJE U MAJSTORICI

Dinamo napravio veliki preokret u seriji protiv Cedevite i izborio polufinale protiv Zadra

Na kraju se nervoza se uvukla u redove obje momčadi, a u tim trenucima najmirniji je bio Karlo Mikšić
Piše: Val KraljevićObjavljeno: 09. svibanj 2024. 22:49

CEDEVITA JUNIOR - DINAMO 89:100 (23:29, 22:21, 23:25, 21:25)

ZAGREB - Dvorana Doma sportova. Gledatelja 400. Suci: Radojković, Gracin i Stanković.

CEDEVITA JUNIOR: Bogdanović 5p, 4s, Ogrizović 14, Rašić 7, Karačić 9p, 4s, Jelić 11p, 4a, Allen 17, Serdarušić 2p, 5s, Mršić, Luke 6, Batinić 18p, 4s, Bilić.

DINAMO: Garafolić 8, Mikšić 17, Novačić 11, Vrgoč, Vučić 17p, 13s, 7a, Rukavina, Nakić-Vojnović, Majić 17p, 4s, Pavlic, Brzoja 12p, 11s, Kraljević 18p, 10s, 5a, Dugandžić.


image
GORAN MEHKEK Cropix

Dinamo i Cedevita Junior odigrali su sedmu međusobnu ovosezonsku utakmicu, ujedno i najvažniju. Pobjedu su odnijeli su košarkaši Dinama te se tako plasirali u polufinale Favbet Premijer lige, gdje ih čeka branitelj naslova, Zadar.

U prvih pet minuta pod svodovima dvorane Doma sportova odigrao se pravi mali festival u tricama. Sve je već u prvom napadu pokrenuo Austin Luke, koji je ubrzo ubacio još jednu, a priključili su mu se još Petar Ogrizović te Martin Jelić. S druge strane ista priča. Osim Hrvoja Garafolića, Ivan Novačić te dva puta Ivan Vučić, pogađali su identične trice iz lijevog kornera.

Ta kanonada trica više je odgovarala Dinamu jer su oni osim vanjskog šuta imali još pokoji adut kojim su ugrožavali koš domaćina. Ponovno je nered ispod koša radio Filip Kraljević, a standardno je najveći problem za Cedevitu Junior bio napadački skok Dinama iz kojeg su dolazili do drugih napada i lakih poena. Hercegovački tercet Karačić - Batinić - Bogdanović vratio je Cedevitu u utakmicu, a upravo je Ivan Bogdanović zakucao za izjednačenje (39:39).

Strašan posao Mislava Brzoje

Dinamo se ponovno odvojio kad je Josip Sesar u igru vratio Mislava Brzoju, koji je uz organizaciju napada radio strašan posao u obrani. Tračak nade u bolju igru u nastavku donio je Sandro Rašić tricom s centra u zadnjoj sekundi prvog poluvremena za minus pet.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Iako je početak drugog poluvremena kasnio zbog problema sa semaforom, Dinamo je u posljednjih 20 minuta krenuo furiozno. Ivan Tvrtko Majić povezao je dvije trice, a Brzoja je položio za najvećih +15 (60:45), nakon čega je minutom odmora reagirao Damir Mulaomerović. Uspio je Batinić s dvije trice na kratko vratiti domaćine u rezultat, ali svaki put kad bi se malo približili,

Dinamo bi pronašao neko rutinirano rješenje te nastavio kontrolirati utakmicu. “Grickala” je Cedevita tu prednost, a šest minuta prije kraja Ogrizović i Rašić su tricama totalno vratili utakmicu u egal (81:79). Nervoza se uvukla u redove obje momčadi, a u tim trenucima najmirniji Karlo Mikšić koji je zabio sedam ključnih poena te tako povukao svoju momčad ka polufinalu.

Prva polufinalna utakmica igra se u ponedjeljak u Zadru, dok će se uzvrat igrati u četvrtak. Eventualna majstorica igrala bi se 20. svibnja, također u Zadru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 22:49