NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Nikola Krstic/shutterstock Editorial/profimedia
POBJEDE DOMAĆINA

Panathinaikos izjednačio protiv Maccabija, Real i Hezonja novom sjajnom predstavom na korak od Final Foura

Tek kad su Yabusele i Campazzo napravili svoj "show", domaćini su otišli na veću razliku i rješili susret
Piše: Val KraljevićObjavljeno: 25. travanj 2024. 22:57

Panathinaikos je izjednačio u seriji pobjedom protiv Maccabija rezultatom 95:79, dok je Real Madrid pobjedom protiv Baskonije 101:90 pobjegao na dvije pobjede.

Maccabi je nakon iznenađujuće pobjede u prvoj utakmici nadahnuto krenuo i u drugu. Panathinaikos se tek kasnije uključio u utakmicu te na krilima Kostasa Sloukasa kreirao preokret u drugoj četvrtini koju je dobio s čak 20 razlike. Gosti su ponovno zaprijetili u nastavku, ali totalni preokret i još jedno iznenađenje spriječio je Mathias Lessort. Panathinaikos je do pobjede predvodio Sloukas s 29 poena, dok je kod poraženog Maccabija najbolji bio Lorenzo Brown s 18.

Košarkaši Real Madrida svoju prednost su strpljivo gradili, no Baskonija im je čitavo vrijeme puhala za vratom. Tek kad su Yabusele i Campazzo napravili svoj "show", domaćini su otišli na veću razliku te su s 11 poena prednosti ušli u zadnjih deset minuta u kojima su dokrajčili momčad Duška Ivanovića. Kod Baskonije najbolji je bio Vanja Marinković s 20 poena, dok je Real predvodio Campazzo s 24 poena, a Mario Hezonja dodao je sedam.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:58