FACEBOOK: KK DINAMO Facebook: Kk Dinamo
HRVAT OPET NA TRONU

Kruno Simon cijelu noć u Beogradu slavio europsku krunu i naslov - Dinama: ‘Mi smo posljednji romantičari...‘

‘Da sam mogao spojiti, pa biti i 400 kilometra zapadnije, na proslavi Dinama, bilo bi to zgodno...‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. svibanj 2022. 10:43

Javio se nešto prije podneva. U nedjelju. Kruno Simon odmah će na pitanje “kako je”...

- Nisam dobro.

OK, nećemo onda.

- Daj, kaj ti je. Kako bih mogao biti loše? Samo sam malo promukao. Čuj, morao sam slaviti. Dobro proslaviti. Da sam mogao spojiti, pa biti i 400 kilometra zapadnije, na proslavi Dinama, bilo bi to zgodno spojiti.

Vasa je sve zaslužio

Osjećaj?

- Pa gledao sam to uz teren. To je bila ona utakmica u kojoj znaš da si bolji, da si jači, ali ne znaš kako će završiti. I bojiš se. Na kraju je sport takav i to je ona draž sporta.

image
MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp

Ispalo je kako su se nadali. Kako je bilo poslije, Vasa Micić, MVP, organizirao je proslavu.

- Je, bili smo svugdje. Vasa je sve zaslužio što mu se dogodilo, sjajan je bio. Ne, nisam spavao. Ostali jesu, barem malo, ja nisam. Ja sam još u programu. Imam ja utakmica u nogama. Samo mi natiče to koljeno, to je jedini problem. Kaj je danas? Nedjelja. U ponedjeljak u Istanbulu imam zakazan pregled.

image
PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp

Efes je obranio naslov, onu prethodnu godinu bio je dominantan, pa se naveliko priča po Europi u dinastiji Efesa. Osjećaju li se oni sami tako, Simon prati košarku dugo, zna sve, nije od onih igrača kojima sport kojim se bave prolazi mimo njih.

- U jedno ruku mi jesmo dinastija, nešto poput onih starih dinastija europske košarke. Nekako, mi smo posljednji romantičari europske košarke. Jer, mi osvajamo te trofeje sa stilom. Evo, iako smo u finalu sada stavili 58 poena, rekao bi čovjek, kaj je to, ali bilo je tu opet nešto više od tih pukih 58 poena. Imamo prave igrače.

Kako je posljednjih sezona proveo najveći dio vremena uz Shanea Larkina i Vasu Micića u istoj petorci, može li nam otkriti u čemu je njihova tajna?

- Da se ne lažemo, njih dvojica su najbolji igrači u Europi. A kad imaš dva najbolja igrača Europe u istoj momčadi i to kad ta dva dvojica igraju na lopti, onda je time sve rečeno, Pojedinačno je su strašni, a kad su zajedno onda su nepobjedivi, a tko što znači enormno mnogo za momčad za koju igraju.

image

Trener Ergin Ataman s igračima

PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp

Zauvijek dio obitelji

I tako to ide ovih dana, osvojio se naslov, a u utorak je Efes suočen s eliminacijom u četvrtfinalu turskog prvenstva, čeka ih druga utakmica s Karšiyakom.

- Nakon osvajanja Eurolige, sve osim osvajanja prvenstva Turske bila bi katastrofa i to treba otvoreno reći. Na krilima ovog uspjeha iz Beograda sada ćemo ići i po tursku titulu za još jedan sjajan završetak sezone.

Kolike su šanse da se zadrži većina ove momčadi na okupu i sljedeće sezone?

- Uvijek uoči odlaska na Final Four postoji neko nezadovoljstvo, počinju priče o mijenjanju momčadi, a kad se osvoji, onda se odmah krenu praviti planovi o zadržavanju momčadi na okupu. I mislim da će to tako i biti, da će Ergin Ataman pokušati na okupu postaviti veći dio ove momčadi.

A Kruno Simon će im biti najveći navijač?

- Veliki, najveći. Iza mene je pet najljepših godina moje karijere i sve osim toga da uvijek budem uz ove dečke i ovaj klub bilo bi pogrešno.

Bez obzira gdje bude, Kruno Simon će biti zauvijek dio ove obitelji. Efes će ostati zauvijek upisan u povijest košarke kao jedna od najvećih momčadi. U kojoj je važnu ulogu imao i jedan Hrvat...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 06:05