Dominik Mavra
 LUKA GERLANC/CROPIX
TRILER U VIŠNJIKU

Zadar nakon teške borbe u produžetku slomio Partizan i stigao do prve domaće pobjede u regionalnoj ligi

Domaći su u regularnom dijelu imali i 12 razlike, ali beogradski sastav se odbio predati...
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 27. veljača 2021. 19:38

Zadar - Partizan 96:94 (19:17, 22:20, 20:18, 22:28 - 13:11)

ZADAR - Dvorana Krešimir Ćosić. Bez gledatelja. Suci: Koljenšić (Crna Gora), Majkić i Nedović (Slovenija).

ZADAR: Carter 17, Jordano 12, Justice 11, Palokaj 4, Brala, Vuković 11, Junaković 2, Buljan, Mavra 20, Onuaku 11, Planinić 2, Kraljević 6.

PARTIZAN: Zagorac 8, Paige, Dangubić 4, Stefanović, Jaramaz 19, Perkins 18, Jovanović 3, Janković, Radovanović, Thomas 24, Trifunović 18.

-----------------------------------------

Zadar je konačno stigao do svoje prve domaće pobjede u regionalnoj ABA ligi i to u ogledu s Partizanom. Istina, priča je mogla i prije završiti u korist domaćina, međutim prokockali su taj pozitivan dio scenarija. Koga izdvojiti? Mavra je vukao, Vuković potezao iz petnih žila, a mladi Palokaj je dvaput zabio, ali oba vrijedna koša kad se činilo da će gosti otploviti u pozitivan smjer.

S obzirom na činjenicu kako je momčad Zadra u dvoboj s Partizanom ušla tako što su zbog raznih obaveza i kratkog odmora za neke igrače praktički odradili svega jedan zajednički trening, bilo je bitno kako će ući u utakmicu. I nije izgledalo zbrkano, istina, podosta se išlo na individualne akcije ili pak kontre, međutim, s druge strane slabo se branilo vanjski šut suparnika. Jer, za svega 12 minuta igre gosti su zabili čak šest trica, te su na taj način držali pristojan zaostatak.

Zadrani su u tom segmentu zaostajali, Vuković je ubacio jednu, a Jordano dvije trice. Usput, napravljeno je podosta tehničkih pogrešaka u igri zbog čega se i nije rezultatski iskoračilo, još veći je žal jer su Kraljević i Vuković dobivali bitke pod obručem. Čim se krenulo u drugo poglavlje, ono iza odmora, Partizan je opet preko Zagorca i Jaramaza ozbiljno zaprijetio, dakako, tricama. Međutim, Mavra ih stigao sa svojih pet poena (3+2), kasnije su zakucavanjem Vukovića, potom laganim akcijama Onuakua i Cartera te još jednim Mavrinim projektilom, Zadrani otišli na plus 12!

Ali tu priča nije nastavljena, naprotiv, Partizan ih je serijom 8:0 morao uozbiljiti. I opet je Zadar napravio isti višak kao nekoliko minuta ranije, ali se gosti nikako nisu predavali da bi Perkins svojom petom tricom postavio 75:75. Zadar je izgledao posve raspadnuto i one lopte koje su već imali u rukama gubili su olako, no trice Mavre i Cartera vratile su 'krv u glavu'. Međutim, brzo su uzvratili gosti, Jaramaz je pogodio za tri poena, Trifunović je lagano položio za 81:80.

U novom zadarskom napadu Palokaj se pokazao kao miran realizator, Partizanu je ostalo nešto manje od 24 sekunde do kraja, Trifunović je povukao tricu i promašio, skočio je Perkins i gurno loptu do Jaramaza, ovaj je bez razmišljanja opalio za tri poena i pogodio. Ostala je Zadranima jedna sekunda, lopta je išla prema Vukoviću koji je nije uspio uhvatiti, pa se otišlo u produžetak. I to kako čupav!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. svibanj 2024 04:04