JURE MISKOVIC/CROPIX
ABA LIGA

Velika pobjeda Zadra! Cedevita pala u dramatičnoj završnici u Stožicama, Carter junak gostiju

Imali su "zmajčeki" kod vodstva Zadra 74:72 dva slobodna bacanja, ali...
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 05. prosinac 2021. 15:29

Cedevita Olimpija - Zadar 73:74 (20:32, 19:15, 16:15, 18:12)

CEDEVITA OLIMPIJA: Pullen 9, Ferell 11, Ejim 13, Murić 5, Auguste 14, Blažič 1, Daneu, Hodžić 9, Ščuka, Omić 8.

ZADAR: Carter 19, Marčinković 5, Paponja, Jordano 3, Brala, Vuković 5, Bursać, Junaković 14, Buljan, Drežnjak 5, Mavra 14, Thomspon 19.


Velika pobjeda Zadra u Stožicama! Istina, tek je to druga u regionalnoj ABA ligi, ali je zato muški izborena protiv suparnika koji puca na naslov prvaka!

Imali su "zmajčeki" kod vodstva Zadra 74:72 dva slobodna bacanja, međutim, Pullen je promašio jedno i prepustio 12.9 sekunda za napad suparniku. Nedvojbeno, ostat će nepoznanica zašto se nisu odlučili za prekršaj, nego je pokraj njih iscurilo vrijeme za početak zadarskog slavlja.

I sve se poklopilo s nedavnim umanjenjem rebalansa proračuna u kojem je klubu dodijeljen "crveni karton", odnosno, putem je ispalo pola milijuna kuna manje. Nije li upravo to probudilo momčad koja je silno željela bodove?Sve je moguće!

Odmah u startu valja kazati kako je zadarski "motorin" bio Justin Carter, čovjek koji je na svojih 19 poena naslonio sedam asistencija, te je preuzeo odgovornost u trenucima u kojima je Cedevita Olimpija zaprijetila preuzimanjem prednosti. A prednost je nakon prve četvrtine bila plus 12, a na otvaranju treće dionice čak i 13 viška.

Do tada Zadar je igrao baš onako kako se to od njih uvijek očekuje, jakom obranom i preciznim šutem, jer je i novopridošli centar Thompson uspio uvaliti jednu tricu. Kasnije su ga slijedili Mavra jednom, potom i Junaković s dvije, dovoljno da se rezultatski odmakne.

Ali su Ljubljančani zaigrali nešto snažniju obranu, dok su mnogi u momčadi Zadra odlučili igrati jedan na pet. Uslijedila je kazna kroz seriju 9:0, onda su Carter, Marčinković i Mavra donijeli nešto više mira. Međutim, na drugoj strani proradio je Ferell, Auguste je također imao svoje dionice i tu im se suprotstavio baš Carter i spasio da domaćini ne odlete u prednost. Ostali su kratkih rukava, Mavra je svojom tricom donio nadu, koju je ubrzo poništio Ferell za 72:72. Gore je opisano zadnjih pola minute igre u kojima se slobodnim bacanjima Cartera došlo do plus dva, što je Cedevita Olimpiju ostavilo "kratkom".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 05:59