LUKA GERLANC/CROPIX
ABA LIGA, 21. KOLO

Dvostruki poraz Zadrana u jednoj utakmici! Sve je izgledalo dobro do završnice, a onda je stalo

U susretu 21. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je na Višnjiku izgubio od FMP-a sa 63-76
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 12. ožujak 2021. 23:05

Zadar je u jednoj utakmici uspio doživjeti dva poraza od FMP-a, prvi je onaj rezultatski, drugi se odnosi na činjenicu kako je izgubljeno i beogradskih plus deset. A kako dobiti utakmicu u kojoj 19 puta izgubiš loptu i promaših 11 slobodnih bacanja.
Inače, otvaranje prve dionice bilo je odlično, izvrsna igra Zadra u obrani posve je limitirala momčad FMP-a. Laganih 9:0 obećavali su puno više nego kako je okončano tih deset minuta igre.

Gosti su nakon minute odmora uhvatili ritam, dok je Zadranima podosta niti pobjeglo iz ruku, ali srećom nisu bili kažnjeni. Isti zaključak može se donijeti i za drugu stranu, jer veliki broj domaćih napada je otišlo “u ništa”. Carter je na početku druge četvrtine ubaciio prvu tricu na utakmici i donio Zadru 20:10, međutim, nije dugo trajala romansa. Uzvratio je Pecarski, ušao je FMP u dobar ritam i napravio seriju 7:0. Nešto kasnije su iz Zadrani opet “uhvatili”, Carter je “zavaljao” tri poena kao odgovor na Radovanovićev istovjetan učinak. Vidjelo se kako gosti opasno grabe, nakratko ih je zaustavio Justice s dva plus tri.

Svejedno, Nenadić i društvo ozbiljno su odgovorili na zadarske izmjene, jer je su s parketa nepotrebno nestali Planinić i Carter.
Nestao je i Zadar, FMP je uzeo prednost tricom Nenadića, uspjeli su Justice i Carter, potom Vuković i Planinić vratiti se u plus. A onda je Čović ubacio za tri poena što su bili njegovi prvi poeni iz igre, pa se unatoč Vukovićevim trzajima FMP odvukao u novi plus kojeg su dodatno povećali ulaskom u zadnju četvrtinu.

Brzo su se s tri peona Čovića, potom i Handsa nešto kasnije, odvukli na zavidnih 11 viška, nešto manje od šest minuta prije kraja. Nažalost, Zadar nije izgledao dobro, opet su neke izmjene bile pokrenute reklo bi se iz očaja, uz veliki manjak dobrih zamisli u napadu. Iza toga se Perinčić odlučio na inače startnu postavu, ali je bilo premalo pravog odgovora, štoviše, suparniku su počeli davati loptu u ruke i gurali ih tako prema pobjedi. Nagomilali su toliko gluposti da ih je teško pobrojati, jednako s klupe i na parketu.

ZADAR - FMP 63:76

ZADAR: Carter 11, Jordano 1, Justice 10, Palokaj, Brala, Vuković 8, Bursać 9, Junaković 4, Mavra 1, Onuaku 12, Planinić 7, Kraljević.

FMP: Lazarević 8, Čović 9, Hands 3, Simović, Radovanović 3, Pecarski 17, Šešlija 6, Nenadić 24, Radonjić, Popović, Vasić, Đorđević 6.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. lipanj 2024 14:55