CRAIG THOMAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Craig Thomas/zuma Press/profimedia
RASPLET KVALIFIKACIJA

VIDEO: Remi u Cardiffu, pogledajte pogotke i konačnu ljestvicu skupine u kojoj je Hrvatska

Turska je golom za 1:1 osigurala prvo mjesto u skupini i poslala Hrvatsku u treću jakosnu skupinu
Piše: SNObjavljeno: 21. studeni 2023. 22:18

WALES - TURSKA 1:1 (N. Williams 7./Yazici 69.)

CARDIFF Gradski stadion. Gledatelja 33.600. Sudac: Matej Jug (Slovenija).

WALES: Ward - Rodon, Lockyer, Davies - Roberts, J. James, Ampadu, Williams (od 84. Moore) - Wilson (od 80. D. James), Broadhead (od 62. Brooks) - Johnson.

TURSKA: Cakir (od 33. Bayadir) - Kadioglu, Akaydin, Bardakci, Özkacar (od 46. Celik) - Yüksek, Özcan - Sari (od 79. Ayhan), Ömür (od 33. Yazici), Aktürkoglu - Yilmaz (od 59. Yildiz).

Standings provided by Sofascore

>>> POGODAK ZA VODSTVO WALESA POGLEDAJTE OVDJE <<<

>>> IZJEDNAČUJUĆI POGODAK TURSKE POGLEDAJTE OVDJE <<<


Izvještaj // piše: Slaven Kižlin

Wales i Turska s oprečnih su pozicija ušli u međusobni dvoboj. Velšani su remijem u Erevanu kompromitirali svoju poziciju i za direktna plasman na Euro trebali su sinoć pobijediti Turke, te se uzdati u pomoć Armenije koja nije smjela izgubiti na Maksimiru. Turci su pak u Cardiff došli na krilima tri pobjede, dvije listopadske su ih odvele u Njemačku, a prije četiri dana baš su u glavnom gradu domaćina Eura Berlinu ostvarili jedan od njima najdražih trijumfa, u prijateljskom ogledu slavili su protiv Elfa 3:2. Tako je Vicenzo Montella s tri pobjede krenuo u svoj izbornički mandat na klupi Turske.

No, početak nije bio obećavajući za goste s Bospora. Velšani koji su Erevanu izgledali vrlo sterilno, napose na postavljenu obranu, danas su igrali puno smislenije. U 5. minuti Broadhead je prvi zaprijetio. ali njegov pokušaj završio je pokraj vrata, ali dvije minute kasnije domaći su navijači imali razlog za veselje. Na lijevoj strani kombinirali su Wilson i Williams, potonji je ušao u šesnaestercu iz samo kuta sjajno naciljao dalji kut Çakira za vodstvo i skok na drugo mjesto u redoslijedu.

Ni taj pogodak nije promijenio tijek zbivanja, Velšani su bili opasniji suparnik, Turci se jednostavno nisu uspjeli oduprijeti njihovoj agresiji, premda domaći nisu stvarali previše pred golom gostiju. Ali u nekoliko su navrata imali dosta prigovora prema slovenskom arbitru Jugu, smatrajući da je trebao dosuditi barem jedan kazneni udarac u tri situacije. Vjerojatno su bili i u pravu. U 33. minuti Montella je bio prisiljen na izmjenu vratara, ozlijeđenog Çakira zamijenio je Bayindir, a Talijan je očito nezadovoljan iz igre povukao Ömüra, te uveo Yazicija.

image
ADRIAN DENNIS Afp

u 43. minuti Hrvatska je povela u Zagrebu i preuzela vodstvo na ljestvici, a u tim trenucima Bayindir je sjajno obranio šansu Johnsonu, isti akteri sučelili su se početkom nastavka, a ishod je bio isti. No, u drugom poluvremenu Turci su bili puno bolji, preuzeli su inicijativu, istina ne s previše prigoda, najbolju je u 58. minuti imao Akaydin koji je s pet metara pucao glavom točno u Warda.

Sudac Jug sigurno nakon današnje utakmice neće biti omiljena osoba u Cardiffu, u 69. minuti dosudio je jedanaesterac za goste nakon što je Davies lagano odgurnuo Yildiza, slovenski arbitar odmah je pokazao na bijelu točku. Elemenata je sigurno bilo, ali ako nije svirao prethodne situacije za Wales, onda po tom kriteriju nije morao ni ovaj kontakt okarakterizirati najstrožom kaznom. Yazici je bio siguran i vratio je Tursku na prvo mjesto skupine. Do kraja su domaćini pokušavali dugačkim loptama na Moorea, ali obrana gostiju nije imala previše problema s time, dok su prema naprijed mogli s boljim dodavanjem možda i doći do četvrte pobjede s Montellom, ali i ovako su s prve pozicije otišli na Euro.

Gotov je susret u Cardiffu. Odličan start domaćina neutralizirali su Turci u drugom dijelu preko sumnjivog kaznenog udarca za konačnih 1:1 u ovom susretu. Time su Turci osigurali prvo mjesto u skupini, Hrvatska je druga, dok će Velšani svoj put prema Euru tražiti u doigravanju.

KRAJ UTAKMICE

84. Zabio je sada Wales preko Johnsona, ali je njegov pogodak opravdano poništen zbog zaleđa.

Pogodak gostiju sada znači kako je Turska preuzela vodeću poziciju u grupi, dok je Hrvatska sada druga.

70. ⚽GOOOL! Turska je zabila, rezultat je 1:1! Iz vrlo upitno dosuđenog kazenog udarca stijelac je bio Yusuf Yazıcı.

image
ADRIAN DENNIS Afp

58. Uzvraća sada Turska. Glavom je odlično pucao Akaydin, ali vratar Ward brani njegov pokušaj.

49. Wales je otvorio drugi dio u istom tonu kao i prvi, pucao je Johnson, ali vratar Bayındır odlično brani.

image
ADRIAN DENNIS Afp

46. Počelo je drugo poluvrijeme u Cardiffu.

Gotovo je prvo poluvrijeme susreta u Cardiffu. Wales je fantastično započeo susret i uzeo rano vodstvo, a svoju dominaciju nastavio je i do sredine poluvremena, kada je Turska napravila taktičku promjenu. Ludu atomsferu na stadionu utišao je hrvatski pogodak pred kraj poluvremena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Dobre vijesti stižu s Maksimira, Hrvatska je povela protiv Armenije i rezultat je sada 1:0! To znači da se Vatreni trenutno nalaze na prvom mjestu u skupini.

Tekstualni prijenos te utakmice možete pogledati OVDJE.

33. Turski izbornik Vincenzo Montella napravio je dvije promjene. Vratar Cakir zamijenjen je za Bayındıra zbog ozljede, a izašao je i Ömür za Yazıcıa.

image
ADRIAN DENNIS Afp

30. U kaznenom prostoru Turaka srušen je napadač Brennan Johnson. Vrlo dvojbenu situaciju glavni sudac utakmice nije odlučio proglasiti kaznenim udarcem. Javila se i VAR soba, ali odluka je ostala ista.

16. Nastavili su domaćini u istom tonu, nošeni publikom nastavljaju s pritiskom.

7.GOOL!

1-0 za Wales! Neco Williams je strijelac prvog pogotka. Ako Wales zadrži vodstvo do kraja utakmice, Hrvatska bi eventualnom pobjedom zauzela prvo mjesto na tablici. U protivnom Wales odlazi na Euro zajedno s Turskom.

image

Neco Williams

ADRIAN DENNIS Afp

4. Snažan start Velšana. Iz daljine je pucao Broadhead, a njegov opasan pokušaj otišao je pokraj gola.

1. Počeo je susret u Cardiffu.

19.35 Stigli su sastavi za današnji dvoboj u Cardiffu!

Linker
25. travanj 2024 08:37