MADS CLAUS RASMUSSEN Afp
KAKAV PRIZOR!

VIDEO: Golobradi mladić uzeo je megafon u ruke i krenuo prema gostujućem sektoru, a onda je uslijedio show

‘Još nije ni odigrao punih 90 minuta, a već ima potencijala da svojim gardom postane legenda kluba‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 11. rujan 2023. 23:29

Golom Pierrea-Emila Hø​jbjerga u samom finišu utakmice, Danska je u 6. kolu kvalifikacija za EURO 20224. stigla do minimalne 1:0 pobjede kod Finske. Novim trijumfom, izjednačili su se sa Slovenijom na vrhu skupine H u kojoj vlada vrlo izjednačena situacija. Međutim, tamošnji mediji najviše su drugi dan brujili o jednom specifičnom detalju s utakmice. Impresionirani su bili i Britanci točnije Daily Mail.

Ovoljetno pojačanje Manchester Uniteda, Rasmus Höjlund po završetku utakmice došao je ispred gostujućeg sektora stadiona u Helsinkiju gdje su došli oni najzagriženiji danski navijači i priredio im govor za pamćenje. Ovaj 20-godišnji napadač na kojemu je Atalanta ljetos zaradila 75 milijuna eura uzeo je mikrofon i krenuo:

- Čujem vas svaku utakmicu, osjetimo vašu strast za našim nogometom. Idemo na je**o Euro! Idemo na je**o Euro, idemo! - derao se Höjlund prema publici.

Prepoznali su to i navijači Manchester Uniteda koji su krenuli s reakcijama na bivšem Twitteru (danas X):

- Rasmus Höjlund je rođeni vođa. Možemo reći da mu je nogomet strast, a ne zarada - napisao je jedan.

- Nakon Brune Fernandesa ovaj je dječak pojačanje s kojim smo osigurali budućnost - dodaje drugi.

- Još nije ni odigrao punih 90 minuta, a već ima potencijala da svojim gardom postane legenda kluba - nadovezao se treći.

Zanimljivo da je mladi Hojlund bio najglasniji pored svih iskusnih igrača u Danskoj kao što su kapetan Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Christian Eriksen i drugi koji su od njega stariji i preko deset godina...

Nakon što je propustio start sezone zbog ozljede leđa, Höjlund je konačno dočekao debi u derbiju 4. kola s Arsenalom. Ušao je u igru u 67. minuti, a Crveni vragovi na koncu su poraženi 3:1. Što se pak situacije u skupini kvalifikacija za EURO tiče, tu je stanje vrlo napeto. Danska i susjedna Slovenija vodeći su s 13 bodova, ali Finska i Kazahstan prate ih s bodom manje. Do kraja kvalifikacija ostala su još četiri kola...

Linker
23. travanj 2024 00:50