Zlatko Dalić

 TOM DUBRAVEC Cropix
U IGRI NOVA VELESILA

Stvari se kompliciraju za Hrvatsku: Ovisimo o drugima, a put na Euro od danas izgleda zastrašujuće

Da sada završe kvalifikacije Hrvatska bi imala itekako težak posao u play-offu
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2023. 08:15

Hrvatska je s dva neočekivana poraza u kvalifikacijama za Euro 2024. godine totalno zakomplicirala svoju situaciju. Srećom, Vatreni zbog sjajnoj učinka u Ligi nacija imaju osiguranu poziciju u play-offu.

Ne uspije li se kvalificirati na Euro, Hrvatska će biti među 12 reprezentacija koje će se u ožujku 2024. boriti za zadnja tri mjesta na Euru. Hrvatska bi u tom slučaju 21. ožujka igrala polufinale Puta A play-offa i to pred svojim navijačima jer bi bila prvi nositelj i prema pravilima u polufinalu igra protiv četvrtog.

U slučaju pobjede u polufinalu, Vatreni bi 25. ožujka igrali finale s pobjednikom drugog polufinala, a mjesto tog dvoboja se određuje ždrijebom koji je na rasporedu 23. studenog. Ono što je posebno zanimljivo je da bi Hrvatsku na putu za Euro mogla dočekati Italija.

Dok je Hrvatska izgubila protiv Walesa i Turske, Italija je pokleknula protiv Engleske na Wembleyju i dva kola prije kraja kvalifikacija izgleda kako bi se upravo Hrvatska i Italija mogle naći u play-offu. Kada bi sada završile kvalifikacije za Euro, u play-offu Puta A našle bi se Hrvatska, Estonija, Poljska i Italija.

Hrvatska bi u polufinalu igrala protiv Estonije, dok bi Italija ugostila Poljsku. Kada bi u polufinalu slavili favoriti, Hrvatska i Italija bi se našle u finalu i velikim međusobnim okršajem odredili putnike na Euro.

Linker
08. svibanj 2024 02:33