MARKO METLAS/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Marko Metlas/imago Sportfotodienst/profimedia
MIŠLJENJE GRAĐANA

Srbi se izjasnili jasno i glasno, evo koga bi susjedi voljeli vidjeti u skupini na Euru kojeg su čekali 24 godine

Izabranici Zlatka Dalića nalaze se u trećem tzv. potu odnosno podskupini ždrijeba
Piše: SNObjavljeno: 01. prosinac 2023. 13:29

Hrvatska nogometna reprezentacija u studenom je ostvarila očekivanja i plasirala se na Europsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Njemačkoj, a već ovu subotu na rasporedu je svečana ceremonija ždrijeba na kojoj ćemo saznati protivnike u skupini.

Izabranici Zlatka Dalića nalaze se u trećem tzv. potu odnosno podskupini ždrijeba, zajedno s reprezentacijama Nizozemske, Škotske, Slovenije, Slovačke i Češke. To su ujedno i reprezentacije s kojima Hrvatska ne može biti izvučena u istu skupinu i to je jedino što u ovom trenutku znamo.

Uoči ždrijeba oglasili su se i u susjedstvu, točnije u Srbiji koja se također plasirala na Europsko prvenstvo nakon dugih 24 godine čakanja i u ždrijebu će biti smješteni u četvrtoj jakosnoj skupini. Na portalu Kurir.rs čitatelji su mogli sudjelovati u anketi odgovarati na pitanja: Koje bi reprezentacije najradije vidjeli u skupini sa Srbijom?

Prognoze čitatelja bile su sljedeće: Belgija, Albanija i Hrvatska.

Belgija je dobila čak 29,45% glasova iz prvog pota, a iza ovog izbora ostale su Njemačka, Portugal, Engleska, Španjolska i Francuska.

U drugom potu Albanija je osvojila uvjerljivo prvo mjesto u anketi sa 49,54 posto glasova. Oni su u anketi ispred Rumunjske, Mađarske, Austrije, Turske i Danske. I na koncu, kad je riječ o trećem potu, čitatelji Kurira stavljaju Hrvatsku na prvo mjesto s 34,91 posto glasova. Iza Hrvata slijede Slovaci, Slovenci, Škoti, Česi i Nizozemci.

Linker
26. travanj 2024 11:43