FABRICE COFFRINI Afp
SUSJEDI U ŠOKU

Pljušte optužbe na sve strane, ovog puta Kosovo Uefi prijavilo Srbiju: ‘Ove poruke su skandalozne‘

Nogometni savez Kosova je prijavio Srbiju zbog povika, a sporna je i jedna zastava
Piše: SNObjavljeno: 21. lipanj 2024. 08:36

Srbija je remizirala 1:1 sa Slovenijom u drugom kolu Eura, a nakon tog susreta uslijedio je šok za Srbe. Naime, Nogometni savez Kosova tužio ih je UEFA-i zbog "navijača koji su tijekom utakmice ispoljavali nacionalističke i rasističke poruke".

"Nogometni savez Kosova obavještava javnost da je spremio sljedeću žalbu UEFA-i povodom ponavljanja ponašanja s nacionalističkom i rasističkom retorikom od strane srpskih navijača tijekom utakmice grupe C Eura 2024. godine između Slovenije i Srbije koja se igrala u četvrtak u Münchenu. Oštro osuđujemo nacionalističke pozive i postavljanje srpske zastave s mapom Kosova s natpisom ‘Nema predaje‘", priopćili su iz kosovskog saveza pa dodali:

"Ponavljanje takvog ponašanja na nogometnim stadionima, čak i nakon ranijih kazni UEFA-e, je neprihvatljivo i zahtjeva oštriju reakciju čelnih tijela UEFA-e. Poruke sa šovinističkom retorikom su skandalozne i u kontradikciji sa vrijednostima koje sport promovira i to potkopava osnovne principe UEFA-e. Još jednom pozivamo tijela UEFA-e da rigoroznije istupe protiv ponavljanja tako neprijateljskih poruka prema našoj zemlji kao jednakom članu europske nogometne obitelji. Također, tražimo od organizatora da budu oštriji kako bi spriječili da se pojavljuju takve poruke. Kosovo će nastaviti promovirati prave vrednosti nogometa i jedinstva", poručuju iz Saveza.

Linker
27. rujan 2024 21:08