KENZO TRIBOUILLARD Afp
REAKCIJE S ‘ČIZME‘

Talijani su u šoku i ‘kockaju se protiv Hrvatske‘, a od potpunog kolapsa spasio ih je samo jedan čovjek

‘Sudbina nam se odlučuje u ponedjeljak protiv Modrića‘, piše Il Corriere dello Sport
Piše: HinaObjavljeno: 21. lipanj 2024. 12:55

Talijanski mediji, očekivano, razočarani su porazom "Azzurra" od reprezentacije Španjolske, ali još više igrom koju su pokazali aktualni europski prvaci.

"Piccola Italia" (Mala Italija) stoji na naslovnici najutjecajnijeg talijanskog sportskog dnevnika La Gazzetta dello Sport.

"Španjolska je dominirala, a totalni krah je spasio Donnarumma," navodi Gazzeta dodajući kako se "Azzurri u ponedjeljak kockaju s osminom finala". Kao utjehu navode kako je aktualnim europskim prvacima za osvajanje drugog mjesta u skupini dovoljan i bod.

"Ne dopustite da vas zavara konačnih 1-0. Španjolska nam je skrivala loptu 80 minuta i imala je samo manu što i prije nije završila dominantnu utakmicu. Individualna i kolektivna tehnička razlika koja je na trenutke bila gotovo neugodna, znali smo da su jači od nas, ali ne toliko," navodi La Gazzetta dello Sport.

Legendarni talijanski stručnjak Arrigo Sacchi pišući za La Gazzetta dello Sport navodi kako se "brzo vidjela slika utakmice, organizirani kolektiv naspram grupe igrača koji su lutali po terenu. Razlika između Španjolske i Italije, prema onome što smo sinoć vidjeli, je ogromna."

Sacchi smatra kako "Italija, nažalost, još nije momčad, potrebno je vrijeme, potrebno je strpljenje", ali i brani izbornika Luciana Spallettija.

"Spalletti nije kriv. On je izbornik koji radi za momčad manje od godinu dana, naslijedio je kompliciranu situaciju i pokušava dati stil zemlji koja ga nikad nije imala. Serie A mu ne pomaže, većina momčadi trenira stari nogomet, ne baš u skladu s europskim načelima, igrači se bore za izlazak zbog masovne prisutnosti stranaca," zaključuje.

Il Corriere dello Sport navodi kako se "Azzurri" moraju resetirati prije odlučujuće utakmice protiv Hrvatske.

"Sudbina nam se odlučuje u ponedjeljak protiv Modrića," navodi list sa sjedištem u Rimu dodavši: "Ovo nije bila Italija kakvu zamišljamo."

Tuttosport piše kako je "Donnarumma spasio Italiju od potpunog kolapsa, ali i kako za plasman u šesnaestinu finala u ponedjeljak treba samo remi s Hrvatskom."

"Naučimo lekciju i počnimo ispočetka s poniznošću - što dobrog možemo izvući iz zastrašujuće večeri u Gelsenkirchenu," navodi Tuttosport.

La Stampa piše kako je to bila "španjolska nogometna lekcija Italiji".

"Sjajna Španjolska leteći na krilima Nica Williamsa i Yamala izbrisala je poraznu Italiju."

"Razočarenje i pesimizam," dodaje la Repubblica., "Španjolska potopila Italiju," dodaje Rai.

Linker
21. lipanj 2024 12:56