TOM DUBRAVEC Cropix
‘PUNO PATI‘

Španjolci jednog Vatrenog ‘detektirali‘ kao svoju veliku šansu: ‘Došao je na Euro nakon tmurne sezone‘

‘Od prvog dana pojavile su se sumnje. Njegove karakteristike se ne prilagođavaju igri momčadi‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. lipanj 2024. 15:15

Španjolski AS u najavi utakmice protiv Hrvatske detektirao je Josipa Šutala kao "slabu točku" Dalićeve momčadi. "Hrvatski srednji branič na Europsko prvenstvo stiže nakon tmurne sezone u Ajaxu. Karakteristike Alvara Morate mogle bi ga jako ugroziti", piše u uvodniku teksta naslovljenog "Šutalo, bombon za Moratine karakteristike".

- Josip Šutalo, igrač od kojeg se očekuje da će s Pongračićem dijeliti osovinu hrvatske obrane trebao bi biti jasan cilj Morate. Branič na ovaj turnir dolazi nakon totalno mračne sezone u Ajaxu, za koji je potpisao krajem kolovoza. A nedostatak samopouzdanja može utjecati na velikom natjecanju. Hrvat je u to vrijeme bio vrlo željeno pojačanje korumpiranog sportskog menadžmenta (Sven Mislintat) Ajaxa. Njegova cijena, 20,5 milijuna eura koja bi mogla dosegnuti 23,5 milijuna eura s bonusima sugerirala je kako bi on bio igrač koji bi dao skok u kvaliteti momčadi, piše Marca, pa nastavlja:

- No, od prvog dana pojavile su se sumnje. Njegove karakteristike se ne prilagođavaju igri momčadi. Puno pati pazeći na prostor iza leđa jer je vrlo spor u ispravljanju. Niski blok kakav je Dalić u reprezentaciji imao mnogo puta, pomalo skriva njegove mane, iako je i on daleko od vunderkinda u zraku. Álvaro Morata, koji će biti glavni marker u mnogim akcijama, bit će mu izazov. Karakteristike madridskog napadača mogu doći do izražaja protiv ovakvog igrača... Iskorištavanje ove pojedinačne slabosti može biti jedan od načina da se ugrozi momčad koja je primila samo četiri gola u osam utakmica kvalifikacijske faze. U većini njih Šutalo je igrao uz podršku Gvardiola, jednog od najboljih braniča na svijetu. Ali sada Gvardiol igra lijevog beka. I on će biti taj koji ima težinu vođenja obrane - navodi se u tekstu.

Linker
17. lipanj 2024 18:23